22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U a bătut campioana Asesoft

SCM-U a bătut campioana Asesoft

SCM-U Craiova 76

Asesoft Ploieşti 75

Sala Sporturilor, spectatori: 400.

SCM-U: Mitchell (20 puncte), Tomic (19), Răducanu (14), Holmes (11), Green (10). Au mai intrat: Lepădat, V. Ştefan (2), Liculescu. Antrenor: Paul Nicolae.

CSU Asesoft: Osmokrovic (3), Hargrove (22), Burlacu (12), Griffith (3), Jones (15). Au mai intrat: Cepulis (9), Krauser (4), Curtis (4), Dodoc (3). Antrenor: Vladimir Arnautovici.

Au arbitrat: Mircea Şerban, Dorin Fumu, Lazlo Bucureşti.

Baschetbaliştii craioveni, nou-promovaţi în Divizia A, au produs surpriza etapei, învingând campioana CSU Asesoft Ploieşti, la un punct diferenţă, scor 76-75.

 

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova, locul 12 în Divizia A, a obţinut sâmbătă seară, în faţa propriilor spectatori, o victorie istorică, învingând campioana CSU Asesoft Ploieşti cu scorul de 76-75 (23-17, 17-19, 14-20, 22-19), într-un joc din cadrul etapei a 28-a. Într-o atmosferă de zile mari, jucătorii craioveni au făcut meciul vieţii lor, mobilizându-se exemplar în faţa unei formaţii care nu a arătat deloc ca o campioană. Prahovenii, lideri în campionat, veniseră în Bănie siguri că vor câştiga, dar la finalul partidei şi-au dat seama că un meci nu se poate câştiga fără muncă, bazându-se doar pe nume şi linia de clasament. SCM-U Craiova a condus aproape pe tot parcursul partidei, ploieştenii, pregătiţi de sârbul Arnautovici, preluând conducerea abia în sfertul trei, ajutaţi şi de arbitri. Pe final de meci, Craiova a rămas fără trei dintre cei mai importanţi jucători, Tomic, Green şi Holmes, eliminaţi pentru cinci greşeli personale, antrenorul Paul Nicolae trimiţându-i în teren pe Lepădat şi Liculescu.

 

Final nerecomandat cardiacilor

 

Finalul a fost incendiar. Cu două minute înainte de sfârşitul partidei, Asesoft conducea cu 73-70. Apoi, Tyronne Mitchell a înscris două libere, iar la faza următoare Dan Răducanu a restabilit egalitatea cu o aruncare liberă. Vasile Ştefan a înscris un coş din acţiune cu 21 de secunde înainte de final, ducând scorul la 75-73. Oaspeţii au beneficiat de patru aruncări libere, dar Carl Krauser şi Cătălin Burlacu au marcat câte una, ratând-o pe cealaltă. Astfel scorul era 75-75 şi Craiova avea ultima posesie, cu nouă secunde rămase pe ceas. Dar oaspeţii au faultat pentru a avea ei ultima posesie. Tyronne Mitchell, jucătorul faultat, a înscris doar o liberă, care s-a dovedit decisivă. Krauser a executat ultima aruncare a meciului, dar aceasta nu a atins ţinta şi partida s-a terminat cu scorul de 76-75.

„S-a văzut şi în acest meci că arbitrii nu iubesc Craiova, dar băieţii au trecut peste asta, s-au mobilizat şi am reuşit să învingem o echipă care valoric este peste noi. Mă bucur că am reuşit să ridicăm sala în picioare şi ţin să mulţumesc publicului, dar şi jucătorilor mei pentru cum s-au comportat. Am demonstrat că, deşi suntem nou-promovaţi, nu vom fi doar parteneri de întrecere", a spus la finalul partidei antrenorul principal al craiovenilor, Paul Nicolae. Şi după acest eşec, al treilea din actualul sezon, ploieştenii rămân pe primul loc, iar SCM-U, aflată la al zecelea succes în acest campionat, se menţine pe locul 12, la egalitate de puncte cu formaţia de pe locul 11, Dinamo Bucureşti. În următoarea etapă craiovenii joacă în deplasare cu BC Mureş Târgu Mureş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII