19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim a plecat spre Ungaria

Oltchim a plecat spre Ungaria

„Galacticele“ vor face „escală“ la Deva, acolo unde mâine vor juca împotriva formaţiei Cetatea, apoi vor continua călătoria până la Gyor, pentru meciul din Liga Campionilor.

 

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost recompensate pentru victoria cu Buducnost şi calificarea în semifinalele Ligii Campionilor cu două zile libere. Radu Voina şi-a lăsat elevele să se odihnească până aseară, când a programat un antrenament uşor la Sala Polivalentă „Traian". Oltencele au însă un program extrem de încărcat. Steluţa Luca şi compania au efectuat în această dimineaţă un nou antrenament, după care au plecat spre Deva, acolo unde mâine, de la ora 18.00, vor juca în Liga Naţională contra formaţiei Cetatea, din localitate. Vineri dimineaţă, delegaţia vâlceană pleacă direct spre Ungaria, cu autocarul propriu. Destinaţia finală este localitatea Gyor, unde Oltchim dispută sâmbătă ultima partidă din faza grupelor principale ale Ligii Campionilor în faţa campioanei Ungariei, ETO Gyor.

 

„Vrem să le batem,
nu mergem în excursie“

 

Vicepreşedintele formaţiei chimiste, Petre Berbecaru, spune că a avut emoţii mari în penultima etapă a grupelor principale, dar nu pentru meciul Oltchimului, ci pentru cel de la Gyor: „La noi era clar încă de la pauză, situaţia era rezolvată, meciul închis. La cum jucam noi era greu de crezut că Buducnost poate recupera opt goluri în 30 de minute. La acest nivel este greu. Recunosc însă că am avut mari emoţii pentru meciul de la Gyor. Până la urmă mi-a ieşit pronosticul, chiar dacă pe final nu mai ştiam ce să cred. Am revăzut finalul partidei şi cred că a fost vorba de neputinţă din partea unguroaicelor. Bine că a ieşit aşa! Oricum, dacă înainte de aceste meciuri ne gândeam că ar fi bine să mergem în excursie în Ungaria, acum cred că avem şanse mari să învingem. Mergem la Gyor să câştigăm grupa". Berbecaru nu se gândeşte încă la o eventuală finală de Liga Campionilor: „Sunt adeptul paşilor mărunţi. Mai întâi, mă gândesc la semifinală şi apoi, dacă o da Dumnezeu, la finală. Îmi doresc să jucăm în penultimul act cu Viborg, echipă cu care ne putem bate de la egal la egal. Şi apoi, Viborg fără Bojana Popovic (una dintre golgheterele Ligii Campionilor care s-a accidentat şi va rata finalul sezonului) are mai puţină valoare la linia de nouă metri. Şansele noastre cresc".

 

„Fetele mi-au făcut
o mare bucurie“

 

Handbalista Oltchimului, Adriana Nechita, operată acum o lună la ligamente, a urmărit din tribună meciul cu Buducnost Podgorica şi crede că accederea în faza semifinalelor este meritată: „Îmi este foarte greu în tribună. Îmi vine să intru şi eu. Fetele mi-au făcut o mare bucurie prin această calificare pentru care se bucură toţi vâlcenii, de altfel. Am avut emoţii în prima parte a meciului cu Buducnost pentru că ştiam că au venit la Vâlcea să câştige. Era ultima lor şansă pentru a spera la calificare. În timp, emoţiile s-au risipit, pentru că Oltchim a jucat foarte bine şi a câştigat clar. Calificarea în semifinale este meritată pe deplin. Numai noi ştim cât de mult muncim".

Ada are o preferinţă pentru adversara din „careul de aşi": „Toate cele patru formaţii sunt apropiate ca valoare. Acum va conta foarte mult ziua pe care o prinde fiecare formaţie, fiecare jucătoare. Indiferent de meciuri, nu cred că este o favorită clară. Sinceră să fiu, ar fi bine să jucăm cu Viborg, care a pierdut-o pe Bojana Popovic, accidentată. În plus, Hypo Viena pare bine acoperită pe absolut toate posturile". Nechita aşteaptă cu nerăbdare să revină pe teren şi speră să poată reintra în circuitul echipei naţionale: „Deocamdată, sunt în perioada de refacere, am avut ghinion în acest sezon. Abia peste două luni voi începe alergările uşoare şi peste cinci luni sper să fiu în teren. Îmi doresc să reintru în circuitul echipei naţionale. Îmi lipsesc mult meciurile de la Oltchim şi de la lot".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS