13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAihan Omer are încredere în elevii săi

Aihan Omer are încredere în elevii săi

Selecţionerul naţionalei masculine de handbal este convins că elevii săi nu se vor face de râs la turneul final din Croaţia şi că vor trece de grupă.

 

Conştient de dificultatea partidelor din ediţia a 21-a a CM din Croaţia, competiţie care va debuta astăzi şi se va încheia pe 1 februarie, dar şi de potenţialul elevilor săi, selecţionerul Aihan Omer consideră că România poate fi surpriza plăcută a turneului final. „Sunt pentru prima dată în această postură de a conduce echipa naţională la un turneu final al CM. Este o mare onoare pentru mine. Vă promit că naţionala nu se va face de râs. Vom face un turneu final foarte bun. Pentru noi, cel mai important este că ne-am calificat. Ordinea jocurilor din Grupa A a Mondialului din Croaţia nu avantajează naţionala României, dar ne vom descurca“, a spus selecţionerul Aihan Omer. „Îmi e teamă de echipa Argentinei, pe care trebuie să o batem. Mulţi spun că va fi uşor cu ei, dar nu e aşa. Este o formaţie necunoscută pentru mulţi, dar eu am studiat această echipă şi este o forţă. Acest meci va fi foarte important pentru noi. Aş fi încântat să batem Franţa, să facem un rezultat bun, dar nu vreau să rămânem doar cu un meci frumos. Obiectivul este să trecem de grupe, deci mai bine e să batem Argentina şi Slovacia“, a completat Omer.

Iată programul de joc al echipei României, în Grupa A preliminară: Franţa – România (mâine, ora 21.30), România – Ungaria (duminică, ora 18.00), România – Argentina (luni, ora 16.30), Austria – România (miercuri, ora 16.00), Slovacia – România (joi, ora 18.00).

Delegaţia României a plecat ieri spre Osijek (Croaţia), fiind condusă de oficialii FRH, Cristian Gaţu şi Petre Paleu.

 

Paleu: Sperăm să facem faţă

 

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, le-a transmis tricolorilor şi selecţionerului un mesaj: „Îi felicit pe jucători şi pe antrenori pentru calificarea la CM din Croaţia. În ultimii patru-cinci ani, de când Petru Paleu s-a implicat în viaţa echipei, lucrurile s-au schimbat în bine şi bineînţeles că are şi dânsul un mare merit în această calificare. De la Omer aştept multe la acest CM“.

La rândul său, vicele FRH, Petru Paleu, a subliniat că are încredere deplină în actualul selecţioner şi a confirmat încă o dată relaţia specială pe care o are cu Aihan Omer. „Sunt lângă echipa naţională, în primul rând, pentru că antrenor este Aihan Omer, şi nu Vasile Stângă. L-am susţinut pe Aihan Omer, pentru că am crezut că el este antrenorul care poate duce naţionala acolo unde ne-am dorit atâta timp. Am fost doar aproape de acel moment, în ultimii 14 ani. Legat de meciurile cu Franţa şi Ungaria, vor fi două partide grele, dar sperăm să facem faţă şi să fim cu capul limpede în momentele-cheie“, a spus Petru Paleu, considerând partidele cu Argentina, Australia şi Slovacia mai uşoare.

România a cucerit în 12 ediţii ale CM patru medalii de aur (1961, 1964, 1970, 1974) şi două de bronz (1967, 1990), la care se adaugă o medalie de argint şi trei de bronz la JO, fiind, totodată, cea mai titrată echipă din Grupa A a CM din Croaţia. Naţionala masculină este urmată de Franţa cu două titluri mondiale şi unul olimpic, dar tricolorii revin după 14 ani de absenţă şi au ca obiectiv clasarea pe locul trei în grupă. Lupta pentru locul trei se va da între România, Argentina şi Slovacia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS