16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCostea, transferat la FEFS

Costea, transferat la FEFS

Briliantul Ştiinţei, Florin Costea, ar putea evolua din sezonul viitor şi la echipa Facultăţiii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, acolo unde este dorit student.

Apropiat al clubului Universitatea şi preşedinte de onoare al grupării din Bănie, Corneliu Andrei Stroe le-a propus oficialilor olteni să-l trimită pe Florin Costea la FEFS Craiova, pentru a obţine, pe lângă gloria de pe teren, şi o diplomă care să-i folosească după ce va atârna ghetele în cui.
„Am spus antrenorilor lui care sunt cerinţele de examen şi am înţeles că Florin a început deja să se pregătească. Diploma de absolvent îl va ajuta la finalul carierei, în cazul în care va vrea să opteze pentru antrenorat“, a declarat Stroe. „Examenul acum este mai simplu decât în anii trecuţi şi sunt convins că, dacă Florin Costea se va pregăti, va reuşi să intre la facultate“, a mai spus fostul preşedinte al Craiovei Maxima, care este profesor la FEFS, după ce ani buni a fost decan al acestei facultăţi. Stroe a dezvăluit că şi Dorel Stoica ar fi tentat să urmeze cursurile facultăţii de sport.
Dacă ei ar ajunge la FEFS Craiova, ca studenţi, ar putea întări echipa universitară, care a câştigat trei ani la rând campionatul rezervat studenţilor.
„Din 2006 suntem neînvinşi. Mereu am avut în echipă jucători de la diferite cluburi de fotbal din Oltenia, care sunt studenţii noştri. Au fost chiar şi de la Universitatea. Problema este că, deşi ne-am dori să-i avem la jocuri, nu ştiu acum dacă acest lucru va fi posibil pentru că ei sunt angrenaţi în campionat“, a adăugat Corneliu Andrei Stroe.
La titlul universitar obţinut în 2007, Universitatea l-a dat echipei FEFS pe Ionuţ Luţu, dar şi jucători precum Bănică, Stăvaru şi alţii, mai puţin titraţi. Fostul portar al Ştiinţei, Nicuşor Bănică, a ieşit campion universitar şi în 2008, când a primit şi titlul de cel mai bun goalkeeper al competiţiei.

Internaţional cu diplomă

Dacă va ajunge la FEFS, Florin Costea ar putea intra în rândul internaţionalilor olteni care şi-au luat licenţa în sport în Bănie, cazurile recente fiind cele ale lui Gică Popescu şi Ovidiu Stîngă, doi foşti componenţi ai echipei naţionale. Dacă Popescu are însă 115 meciuri la naţională, iar Stîngă 24, Costea a adunat până acum patru convocări, jucând în trei partide, cu Insulele Feroe, Franţa (în preliminariile CM 2010) şi Georgia (amical).
În această primă parte a sezonului, decarul Universităţii Craiova a evoluat în toate cele 19 partide, 17 în campionat şi două în Cupa României, adunând 1.486 de minute, toate din postura de titular, timp în care a marcat de cinci ori şi a primit două cartonaşe galbene. În competiţia surprizelor, Costea a evoluat 60 de minute cu CSM Ploieşti (scor 3-1) şi 79 cu Pandurii (1-4), meci în care a înscris unicul gol al Ştiinţei. În tur a fost integralist în şase partide, în alte două fiind schimbat în prelungiri, la Urziceni şi Vaslui, şi a punctat de patru ori, cu Farul, meci în care a ratat şi un penalti, FC Argeş, Pandurii şi Gaz Metan Mediaş. „Am avut un an bun şi sper ca şi 2009 să fie la fel. Am debutat la naţională, am fost golgheterul Universităţii, deci pot fi mulţumit. Cu accidentările din pauza competiţională am avut probleme. În primele şapte-opt etape nu am fost în plenitudinea forţelor şi a trecut ceva timp până mi-am intrat în ritm. În 2009, aş vrea ca şi echipa să fie scutită de ghinioane şi de arbitraje defavorabile, iar suporterii să umple stadionul la vară, în meciurile din Cupa UEFA“, a fost dorinţa lui Florin Costea la finalul turului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII