15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

Musulmanii i-au declarat război lui Mickey Mouse

Mickey Mouse, cel mai cunoscut şi mai longeviv personaj de desene animate Walt Disney, riscă să devină persona non grata printre musulmani. Un înalt membru al clerului musulman saudit a decis să îi declare război simpaticului personaj, cerându-le tuturor credincioşilor să îl ucidă. În opinia şeicului Muhammad Munajid, Mickey Mouse „a devenit legendar în ciuda faptului că pentru legea musulmană, fiind un rozător, el este o fiinţă impură“. Pentru Munajid, toate rozătoarele, ca atare şi personajul lui Walt Disney, aparţin „armatei diavolului“ şi trebuie ucise.

În plus, Mickey Mouse pune în pericol mintea celor tineri, care ar trebui protejaţi de astfel de personaje. Caracterul său simpatic, tandru şi în general amabil îi determină pe copii să creadă că şi şoriceii în carne şi oase sunt la fel, ceea ce este foarte rău pentru Munajid. Simpaticul şoricel al lui Disney nu este singurul care pune în pericol integritatea tinerelor generaţii. Printre duşmanii aflaţi pe lista neagră a lui Muhammad Munajid se află şi alte personaje de desene, cele mai cunoscute fiind Tom şi Jerry.

Boeing 747 – transformat în hotel

O veche aeronavă Boeing 747, scoasă la casat, a fost transformată în hotel şi amplasată la intrarea în Aeroportul Arlanda, aflat în apropiere de Stockholm. Inedita iniţiativă îi aparţine omului de afaceri suedez Oscar Dios, deja proprietarul unor hoteluri în Uppsala. Acesta intenţiona de ceva timp să îşi diversifice activitatea, însă nu a reuşit să găsească imobile şi preţuri acceptabile în aeroportului. Într-un moment de inspiraţie, suedezul s-a gândit să achiziţioneze o aeronavă Boeing 747 din 1976, care a aparţinut flotei unei vechi companii. Din 2002, avionul nu a mai fost folosit, iar starea sa era deplorabilă. Cu toate acestea, Oscar Dios nu s-a dat bătut şi a dat frâu liber imaginaţiei. Din afară, cu excepţia faptului că îi lipsesc motoarele, hotelul pare un avion normal. În interior însă, au fost create 25 de camere, care pot găzdui 85 de persoane. O noapte de cazare costă în jur de 110 euro, în timp ce pentru persoanele mai pretenţioase este disponibil un apartament de 500 de euro, în cabina pilotului, care oferă o vedere panoramică a avioanelor care decolează şi aterizează pe pistele aeroportului.

Heather Locklear, după gratii

Cunoscuta actriţă Heather Locklear a fost arestată la sfârşitul săptămânii trecute, fiind suspectată că ar fi condus sub influenţa medicamentelor. Potrivit lui Tom Marshall, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din California, sâmbăta trecută, în jurul orei locale 16.30, „o martoră a văzut-o pe actriţă conducând agitată în timp ce ieşea dintr-o parcare. Femeia spune că Heather a ambalat motorul şi că a trecut peste o pereche de ochelari de câteva ori“. Martora a alertat autorităţile, care s-au deplasat la faţa locului. Poliţiştii au găsit-o pe Locklear în maşină, blocând parţial drumul. „Vedeta părea dezorientată şi a fost dusă la o secţie locală de poliţie, unde a fost supusă unor teste pentru indicarea consumului de droguri şi de alcool. S-a considerat că Heather se afla sub influenţa unor medicamente prescrise de medic. Ea a fost foarte cooperantă“, a precizat Marshall. Vedeta din „Melrose Place“ a fost eliberată după doar trei ore petrecute în spatele gratiilor.

Janet Jackson, la spital

Cântăreaţa americană Janet Jackson a fost transportată de urgenţă la un spital din Montreal, Canada, după ce a leşinat în timpul unei probe de sunet pe care o făcea înaintea unui concert. Incidentul a avut loc la începutul acestei săptămâni, vedeta aflându-se încă sub supravegherea medicilor. „Nu ştim exact ce s-a întâmplat, am aflat în urmă cu 20 de minute“, a spus un reprezentant al organizatorului concertului. Organizatorii au anunţat că spectacolul lui Jackson va fi amânat, iar biletele achiziţionate rămân valabile pentru noua dată, care va fi stabilită ulterior. Turneul susţinut în prezent de Janet Jackson, „Rock Witchu“, a început pe 10 septembrie, la Vancouver, şi mai include 12 concerte în America de Nord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS