16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii, aşteptaţi cu braţele deschise la Buzău

Oltenii, aşteptaţi cu braţele deschise la Buzău

Ştiinţa va susţine astăzi primul amical de la întoarcerea în România, în duelul cu Gloria lui Fane Stoica urmând să-şi facă apariţia şi Florin Costea, jucător care a ratat partidele de verificare din Olanda, din cauza unei accidentări.

Universitatea Craiova va disputa în această seară (ora 21.00) primul amical de la revenirea în ţară, partenera oltenilor fiind echipa pregătită de Fane Stoica, Gloria Buzău. Elevii lui Nicolo Napoli sunt aşteptaţi cu braţele deschise în Crâng, buzoienii dorind să mulţumească Ştiinţei pentru că a pus umărul la salvarea Gloriei de la retrogradare, învingând Ceahlăul în ultima etapă a sezonului trecut.
Cu ocazia acestui joc, va fi inaugurată şi nocturna stadionului, antrenorul Ştefan Stoica considerând confruntarea cu Universitatea o sărbătoare.
„Tot Buzăul aşteaptă acest meci cu sufletul deschis, pentru a mulţumi Ştiinţei că şi-a apărat corect şansele în ultima etapă cu Ceahlăul, chiar dacă unii au fost răutăcioşi şi au spus altceva. Craiova a fost corectă faţă de sport şi încă o dată îi mulţumesc. Va fi un stadion plin şi o sărbătoare pentru toţi buzoienii, pentru că vom intra şi noi în rândul echipelor cu nocturnă. Universitatea rămâne în sufletul meu şi sunt mândru că jucăm acest amical“, a spus Fane Stoica.
Echipa sa a stabilit ieri un record inedit, într-o conferinţă de presă fiind prezentaţi 14 noi jucători, printre care şi Robert Săceanu, mijlocaşul împrumutat de Ştiinţa în Crâng pentru un an.
Oltenii au plecat de ieri spre Buzău, Napoli lăsându-i acasă pe Bănica, I. Popescu şi Stoianof. Primul nu a intrat în vederile antrenorului italian pentru acest joc, în timp ce Stoianof este uşor accidentat, iar Popescu trebuie să dea curs unei acţiuni a naţionalei Under 18. Nicolo Napoli a anunţat că va da posibilitatea tuturor jucătorilor să evolueze, în acest caz putându-se produce revenirea pe gazon a lui Florin Costea, golgheterul Ştiinţei ratând amicalele de până acum.

Napoli, îngrijorat de apărare

Tehnicianul Universităţii a făcut la plecare şi o analiză a evoluţiilor echipei din meciurile de pregătire, declarându-se neliniştit de randamentul fundaşilor. „Nu sunt îngrijorat de atac, ci de apărare. Nu sunt alarmat pentru că nu am marcat, ci pentru că am primit goluri uşor. Ne-am creat ocazii destule, însă oboseala şi-a spus cuvântul. Oricum, sunt mulţumit de cum s-au pregătit băieţii, iar golurile vor veni în campionat. Avem ceva probleme în apărare, dar sperăm să reglăm totul până la începerea sezonului. Sunt neajunsuri care pot fi corectate“, a spus Napoli.
Antrenorul alb-albaştrilor a precizat şi ce aşteptări are de la amicalul cu Gloria Buzău: „Este primul joc de verificare pe care îl susţinem în România. Sperăm să fie un antrenament util. Jucăm cu o formaţie bună şi vrem să reuşim un joc pe măsură, în urma căruia să nu ieşim cu probleme medicale, mai ales că mai sunt zece zile până începe noul campionat“. „Avem un grup bun de jucători, tineri, trebuie însă să avem răbdare cu ei. În timp se maturizează, iar dacă nu forţăm nota, pot creşte bine“, a încheiat Nicolo Napoli.
Din păcate, fanii craioveni nu-şi vor putea urmări favoriţii la TV, postul Telesport, care va transmite meciul cu Gloria Buzău, fiind scos din grila de programe a abonaţilor RCS-RDS. Suporterii vor avea totuşi ocazia să-i vadă pe Dorel Stoica şi compania sâmbătă, pe stadionul „Extensiv“, în amicalul cu Jiul Petroşani (ora 18.30). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII