19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, obligaţi să mizeze pe străini

Pandurii, obligaţi să mizeze pe străini

„Legiunea portugheză“ adusă în iarnă la Târgu Jiu a dezamăgit, doar doi dintre cei unsprezece jucători transferaţi ridicându-se la pretenţiile lui Eugen Neagoe. Mingote şi Arrieta sunt singurii dintre stranierii din lotul Teixeira care vor continua şi sezonul următor cu Pandurii, restul fiind expulzaţi din Liga I. Deşi un fiasco în sezonul recent încheiat, experimentul portughez nu va fi abandonat de gorjeni, preţurile fotbaliştilor de afară fiind mai accesibile în comparaţie cu cele ale jucătorilor din ţară.
Selecţia va fi mai atentă de această dată, Pandurii Târgu Jiu urmărind să transfere fotbalişti tineri şi de valoare. „Eu mi-am dorit jucători români la Pandurii, dar, din păcate, realitatea este alta. Pentru ei se vehiculează nişte preţuri mult mai mari, poate chiar exagerate în unele cazuri. Aşa că am ajuns împreună cu domnul preşedinte Condescu la concluzia că e mai bine să căutăm şi fotbalişti străini, care să fie cel puţin de nivelul celor din campionatul nostru. Este adevărat că purtăm discuţii cu o serie de fotbalişti străini până în 26 de ani, pe care vrem să-i luăm la Pandurii, iar primul criteriu de selecţie va fi valoarea. De aceea, urmărim să aducem la Târgu Jiu numai jucători de primă ligă. La Pandurii vor putea evolua numai acei fotbalişti care au valoarea necesară pentru primul eşalon. Oferte sunt destule, sper să se şi concretizeze“, a declarat Neagoe.
Gruparea gorjeană a ocupat locul trei în sezonul 2007-2008 într-un clasament al numărului de jucători străini folosiţi pe parcursul campionatului. 15 fotbalişti din opt ţări au evoluat pentru Pandurii Târgu Jiu, oltenii fiind devansaţi doar de CFR Cluj, 22 de străini, şi Ceahlăul Piatra Neamţ, 16. Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a spus recent că studiază piaţa de jucători din Portugalia şi Serbia, astfel că este de aşteptat ca un nou contingent de lusitani să fie experimentat la Târgu Jiu.
Antrenorul Eugen Neagoe evită să comenteze şi să compare campania de achiziţii din iarnă cu cea care urmează să aibă loc în această vară. „Nu pot să comentez eu acum despre ce a fost atunci la Pandurii. Nu mai eram antrenor… În orice caz, vom trăi şi vom vedea. Este prematur să vorbim despre ce va fi. Nu am perfectat nici un transfer până acum ca să putem judeca. Abia atunci când voi alege lotul vom putea spune mai multe. Şi, repet, nu vom aduce jucători la Pandurii dacă nu au valoare“, a spus „Geană“.

Djakpa s-a oprit în semifinale la Toulon

Ivorianul Constant Djakpa, fundaşul echipei Pandurii Târgu Jiu, a marcat al doilea său gol la turneul tinerelor speranţe de la Toulon, dar selecţionata olimpică a Coastei de Fildeş a pierdut meciul din semifinalele competiţiei, scor 1-2, cu Chile. După ce a adus, din penalti, victoria în partida cu SUA (în grupe), Djakpa a reuşit să egaleze în meciul cu Chile dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, însă „elefanţii“ au ratat calificarea în ultimul act al turneului.
În cea de-a doua semifinală de la Toulon, Italia a învins Japonia după executarea loviturilor de departajare şi va juca în finală cu Chile, în timp ce Coasta de Fildeş întâlneşte mâine Japonia, în finala mică. Djakpa este singurul jucător de la Pandurii în activitate, acesta pregătindu-se împreună cu naţionala de tineret a ţării sale pentru Olimpiada de la Beijing.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS