19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, interesaţi de jucătorii străini

Gorjenii, interesaţi de jucătorii străini

Clubul Pandurii Târgu Jiu negociază cu opt fotbalişti din Portugalia, Serbia şi România, numele acestora fiind ţinute secret pentru a nu intra în competiţie cu alte echipe.

Posturile pe care gruparea gorjeană doreşte să le acopere sunt cele de fundaş dreapta, fundaş central, mijlocaş la închidere, mijlocaş dreapta şi atacant. Pandurii Târgu Jiu caută jucători liberi de contract, preferând să plătească un salariu mai mare fotbalistului decât să achite clubului dezlegarea. „Nu putem da nume. Am crea concurenţă, care şi aşa pe piaţa din România este mare. Cel mai bine pentru noi ar fi să aducem jucători valoroşi liberi de contract şi astfel am economisi bani. Nu am negociat cu nici un fotbalist român, am purtat discuţii doar cu unele cluburi din ţară“, a declarat preşedintele de la Pandurii, Marin Condescu.
Formaţia din Târgu Jiu este interesată de jucători din Serbia şi Portugalia, ultimii fiind recomandaţi de Mingote şi Arrieta, cei doi fotbalişti care au confirmat sub comanda lui Eugen Neagoe.
„Vom fi acoperiţi pe toate posturile. Negociem pentru opt jucători, iar pe cei care ne vor fi de folos îi vom aduce. Studiem atent piaţa din Serbia şi Portugalia. Suntem în discuţii cu unii fotbalişti din prima ligă portugheză cu vârste cuprinse între 24 şi 26 de ani, jucători buni, pentru care garantează Mingote şi Arrieta. Sunt sigur că fotbaliştii din Portugalia vor să vină acum la noi, pentru că ne-am descurcat onorabil sezonul trecut. Să nu uităm că, avându-i pe aceşti jucători în lot, am reuşit să ne salvăm. Tot ce am făcut în iarnă a fost benefic, de la pregătirea fizică foarte bună până la jucători. Fiecare cărămidă pusă în zid a contat“, a mai spus Condescu.

Vidakovic şi Voicu, ofertaţi de Gaz Metan Mediaş

Dintre fotbaliştii aflaţi sub contract cu Pandurii Târgu Jiu, Voicu şi Vidakovic au oferte de la nou-promovata în prima ligă Gaz Metan Mediaş, însă Marin Condescu nu este dispus să renunţe la vreunul dintre ei. Pe 11 iunie, la reunirea lotului echipei Pandurii, vor fi prezenţi toţi jucătorii care aparţin grupării gorjene, iar Neagoe va decide pe cine va opri în lot pentru sezonul 2008-2009.
„La reunire vor veni toţi jucătorii legitimaţi la Pandurii. Îi aşteptăm pe Enescu, Dedu, Vătavu, Vidakovic, Kutlacic, Voicu, Vintilescu, Bălăeţ şi care mai sunt. Or să fie mulţi, iar Eugen Neagoe va avea de unde să aleagă. Portari avem deja trei, este vorba de Mingote, Râmniceanu şi Tsigalko. Ei pot juca la Pandurii în orice moment. Oricum, am avea variante, una ar fi şi Hotoboc, care este localnic. Dar am spus că este necesar să creştem portari, pentru a avea variante în viitor“, a declarat Condescu.
Acesta susţine că ivorianul Constant Djakpa nu a primit nici o ofertă serioasă de transfer, dar prin prezenţa sa la turneul de la Toulon şi la Olimpiada de la Beijing, unde participă cu naţionala de tineret a Coastei de Fildeş, o să-i crească valoarea. „Oficial şi în scris, nu avem nici o ofertă. Au fost telefoane, dar acelea nu contează. Concret, nu avem nimic pentru nici un jucător, deci nici pentru Djakpa. L-am urmărit în meciul cu SUA şi a bătut bine penaltiul prin care a adus victoria echipei sale (1-0 – n.r.). Acum, când toţi sunt cu ochii pe el, cum se va întâmpla şi la Olimpiadă, îi va creşte şi mai mult cota. Iar asta este bine pentru el şi pentru noi“, a încheiat preşedintele pandurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS