19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, licenţiaţi, dar cu obligaţii

Pandurii, licenţiaţi, dar cu obligaţii

Gruparea gorjeană este obligată să investească în infrastructură, având termen până pe 15 iulie să monteze turnichete la intrare, sistem de supraveghere video la stadion şi să refacă gazonul de pe „Municipal“.

Comisia de Licenţiere din cadrul FRF a acordat licenţa de club profesionist grupării Pandurii Târgu Jiu pentru sezonul 2008-2009, însă acest lucru nu-i scuteşte pe oficialii echipei să investească în infrastructură. „Avem obligaţia până la începutul noului sezon să refacem gazonul, să montăm turnichete la intrare şi să asigurăm supravegherea video a tribunelor şi parcărilor stadionului. Sunt lucrări obligatorii, preşedintele clubului şi primarul ştiu de necesitatea efectuării acestora. Ele sunt demarate deja şi se vor face până la 15 iulie. Avem, de asemenea, obligaţia pentru anul viitor să demonstrăm membrilor comisiei de specialişti pe infrastructură că vom reface suprafaţa de joc şi că avem încălzire a gazonului pentru la iarnă. Trebuie să avem şi drenaj foarte bun anul viitor, pentru că se va ajunge şi la noi să jucăm şi pe 22 decembrie, precum în alte state din Europa“, a declarat responsabilul cu licenţierea, Pompiliu Popete.
Una dintre prevederile manualului de licenţiere spune că fotbaliştii din Liga I trebuie să fie asiguraţi pentru 24 de ore şi la valoarea contractului semnat cu clubul. Pandurii Târgu Jiu, ca şi alte formaţii din Liga I, cu acordul Comisiei de Licenţiere, a asigurat fotbaliştii la sume mult mai mici faţă de valoarea contractelor. „Asigurarea trebuie să se facă proporţional cu valoarea contractului. Dar, în trei ani, departamentul de licenţiere ne dă dreptul să ajungem la valoarea solicitată în manual. Am făcut acum o asigurare destul de bună tuturor jucătorilor, între 6.000 şi 17.000 de euro. Cred că vor fi foarte mulţumiţi cu suma asigurată, pentru că sunt acoperite toate diagnosticele posibile. Suntem chiar de trei ori mai bine asiguraţi medical decât CFR Cluj şi alte cluburi. Contractele noastre nu sunt foarte bune, dar nici mediocre“, a mai spus Popete.

Neagoe, cu gândul la cupele europene

Pandurii Târgu Jiu îşi va stabili obiectivul pentru campionatul viitor în funcţie de achiziţiile din această vară. Cert este că gorjenii nu mai vor să trăiască emoţiile retrogradării din sezonul recent încheiat, antrenorul Eugen Neagoe dorindu-şi ca echipa sa să se lupte pentru un loc de cupe europene. „Nu ne-am stabilit încă un obiectiv pentru sezonul viitor, pentru că mai întâi vreau să fac echipa. Oricum, nu vreau să avem grijile retrogradării. Dacă anul acesta obiectivul a fost o clasare între locurile şase-zece, acum aş vrea să reuşim să ajungem cât mai în faţă. Chiar şi în campionatul trecut ne-au lipsit două rezultate pentru a juca în cupele europene“, a declarat Neagoe.
Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, regretă că echipa sa nu şi-a îndeplinit obiectivul stabilit iniţial, clasarea pe locurile şase-zece, din cauza ultimului meci, cel cu Gloria Bistriţa, pierdut de olteni cu 3-1.
„Dacă am fi obţinut o victorie sau un egal la Reghin, ne-am fi încadrat în acest obiectiv fiindcă la început nu am avut ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Am terminat pe locul 12, dar a depins mult acest loc de ultimul meci. Din păcate, presiunea care s-a pus asupra jucătorilor şi oboseala fizică acumulată nu ne-au mai dat puterea să câştigăm măcar un punct cu Gloria Bistriţa“, a spus Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS