19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergie pentru sezonul viitor

Energie pentru sezonul viitor

Echipa lui Sorin Toacsen vrea să termine campionatul cu o victorie, pentru ca jucătorii să aibă o încredere mai mare la startul sezonului 2008-2009.

Formaţia de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu va încheia această ediţie a Ligii Naţionale pe terenul unei echipe retrogradate, CSM Oradea, unde, mâine, de la ora 11.00, are datoria să câştige pentru ambiţia antrenorului Sorin Toacsen. „E un meci de vacanţă, punctele nu contează, doar maniera în care vom termina acest campionat. Am împărţit returul în trei, ne-am îndeplinit obiectivele în primele două părţi, iar acum mai avem nevoie de o victorie. Trebuie să ne respectăm ca echipă, iar în cazul unei victorii încrederea băieţilor va fi mai mare în sezonul viitor. Vom merge cu un lot capabil să câştige la Oradea“, a declarat Toacsen.

Un sezon cu două feţe

Obiectivul echipei în acest sezon a fost clasarea pe locurile unu-opt, dar evoluţia slabă din tur i-a obligat pe gorjeni să lupte pentru menţinerea în Liga Naţională. Energia ocupă înaintea ultimei etape poziţia a zecea şi are şanse mici de a urca un loc, situaţie posibilă doar dacă oltenii înving la Oradea, iar Medgidia pierde la Uztel Ploieşti. Antrenorul Sorin Toacsen susţine că, din cauza numeroaselor accidentări, echipa sa nu şi-a îndeplinit obiectivul. „A fost un sezon cu două feţe. În prima parte a campionatului am avut o echipă cu mulţi accidentaţi, cu voinţă, dar, din păcate, numărul accidentaţilor a fost prea mare şi am pierdut unele meciuri pe care trebuia să le câştigăm. În partea a doua, cu o echipă puţin remaniată, am reuşit să recuperăm punctele necesare menţinerii în Liga Naţională, dar şi în acest retur aş putea spune că sunt mulţumit de evoluţia jucătorilor în proporţie de 70%. Din păcate, nu e uşor să uiţi anumite meciuri pierdute la un gol şi nu pot să trec cu vederea evoluţia submediocră din meciul cu Constanţa, de la Târgu Jiu“, a declarat Toacsen.

Vinovaţi, de la preşedinte până la jucători

Tehnicianul formaţiei Energia crede că echipa sa ar fi meritat să se claseze pe locurile cinci-şase, dacă şi în tur ar fi avut la dispoziţie acelaşi lot din retur, iar vina acestei clasări sub aşteptări aparţine tuturor celor din club, de la preşedinte până la ultimul jucător.
„Dacă era aceeaşi echipă pe care o am acum, cred că am fi putut termina campionatul pe locurile cinci-şase. Cu cât există mai multă omogenitate, iar jucătorii stau mai mult împreună, cu atât formaţia avansează. Şi banca tehnică are o vină pentru clasarea sub aşteptări, pentru că şi ea face parte din echipă, la fel şi preşedintele şi aşa mai departe, până la antrenori şi jucători“, a mai spus Toacsen.
 După jocul de la Oradea, handbaliştii gorjeni vor primi liber o săptămână, după care vor reveni la pregătire, până pe 15 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU