19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGolgheterii pandurilor sunt incerţi

Golgheterii pandurilor sunt incerţi

Gruparea gorjeană pregăteşte partida cu Dacia Mioveni fără doi dintre jucătorii decisivi din ultimele runde, Arrieta şi Păcurar, ambii accidentaţi.

Pandurii şi-au scurtat minivacanţa de Paşte după înfrângerea de la Vaslui, tehnicianul Eugen Neagoe sunând adunarea marţi, cu o zi mai devreme decât programul stabilit înaintea confruntării din Moldova. Surpriza reunirii a fost prezenţa directorului de relaţii internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea, care s-a întreţinut minute bune în vestiarul grupării gorjene cu antrenorii Eugen Neagoe şi Sebastian Moga. Oficialul FRF şi-a petrecut Sărbătorile Pascale în Gorj, profitând de ocazie pentru a-şi saluta prietenii. Prunea este apropiat de cei doi panduri, acesta petrecând Revelionul 2008 la Tihuţa (Bistriţa), împreună cu Neagoe şi Moga.
Dacă fotbaliştii români au fost de Paşte alături de familii, cei străini nu au avut nimic de sărbătorit, majoritatea dintre ei fiind catolici sau de alte religii decât ortodoxă. Principalul Eugen Neagoe a contat la primul antrenament al săptămânii pe tot lotul, inclusiv pe jucătorii accidentaţi, Mîndrean, Liviu Mihai, Arrieta şi Păcurar, toţi pregătindu-se după un program special. Sergiu Mîndrean nu va mai putea reveni în acest sezon pe gazon, iar Liviu Mihai va reintra abia în toamnă pe teren.
Arrieta mai are probleme medicale după accidentarea din disputa cu UTA, la fel ca şi Păcurar, care acuză din nou dureri din cauza unei contracturi, însă este posibil ca ei să fie apţi în ultimele două etape. Atât Arrieta, cât şi Păcurar au marcat câte trei goluri importante în ultima parte a campionatului, spaniolul punctând cu Poli Iaşi, Dinamo şi UTA, iar Păcurar a înscris cu Gloria Buzău, Ceahlăul şi Unirea Urziceni. 

Djakpa şi Rusu, suspendaţi cu Dacia Mioveni

Jucătorii echipei Pandurii, Constant Djakpa şi Adrian Rusu, vor fi suspendaţi pentru partida de duminică, de pe teren propriu, cu Dacia Mioveni. Djakpa a primit cartonaş roşu la Vaslui, după ce l-a călcat pe Buhăescu, iar Rusu va absenta din cauza cumulului de cartonaşe galbene. Pentru un gest nesportiv asemănător, ivorianul a mai fost eliminat în acest retur, cu Oţelul Galaţi, fiind suspendat atunci trei etape.
Conducerea clubului gorjean se aşteaptă ca Djakpa să primească patru etape de suspendare, fiind recidivist, urmând să absenteze şi în sezonul viitor. „Costel“ a cerut la Vaslui, în mai multe rânduri, schimbarea către banca tehnică, acuzând probleme medicale, însă nu a fost înlocuit de Eugen Neagoe. Excesiv de nervos, Djakpa l-a călcat pe Buhăescu în minutul 62, după care a avut un conflict şi cu Ilie Iordache, care încerca să-l calmeze. Pentru că nu mai poate evolua în aceste ultime etape, ivorianul şi-a procurat bilet de avion cu destinaţia Paris, dar conducătorii clubului Pandurii nu sunt de acord cu plecarea lui, „răsplătindu-l“ astfel pentru gestul său necugetat din ultima rundă.
Absenţa lui Djakpa poate fi suplinită de Cardoso sau Grecu, iar în locul lui Rusu va reveni Rus, care şi-a ispăşit etapa de suspendare. Neagoe va miza cu Dacia Mioveni şi pe aportul lui Vancea, astfel că antrenorul oltean poate alinia acelaşi unsprezece care a învins în „Gruia“ liderul CFR Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS