20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTrei goluri şi multe speranţe

Trei goluri şi multe speranţe

România – Rusia 3-0

Stadion: „Steaua“, spectatori: 8.000Au marcat: Marica (’45), D. Niculae (’61), M. Niculae (’75)

România: Popa, Contra (Ogăraru ’72), Tamaş (Ov. Petre ’35), D. Goian, Raţ (Sepsi ’87), Rădoi, Chivu (M. Niculae ’46), Fl. Petre (Nicoliţă ’64), Cociş (Aliuţă ’85), Mutu (Dică ’46), Marica (D. Niculae ’46). Antrenor: Victor Piţurcă.Rusia: Akinfeev, Aniukov, A. Berezutky, Ignasevici, V. Berezutky (Sychev ’66), Bilialetdinov, Bistrov, Sirokov, Semsov, Jirkov, Adamov (Pavlyucenko ’61). Antrenor: Guus Hiddink. A arbitrat: Kenan Asaf (Israel)

România a fost net superioară Rusiei şi ne dă speranţe că la Euro 2008 va face o figură frumoasă. Marica, Daniel Niculae şi Marius Niculae au fost cei care l-au învins pe Akinfeev.

 

Cu mai puţin de trei luni înainte de Campionatul European, România a demonstrat că poate pune probleme serioase oricărei reprezentative de pe continent. Tricolorii au învins într-o manieră categorică Rusia, cu 3-0, într-un meci de verificare disputat la Bucureşti, având un joc net superior adversarei, prezentă, la rândul ei, printre selecţionatele de la turneul din Elveţia şi Austria.

Marica, Daniel Niculae şi Marius Niculae au marcat golurile echipei conduse de Victor Piţurcă şi au făcut uitată înfrângerea din Israel de la începutul anului.

România a arătat mult entuziasm în joc încă de la început. Prima ocazie la poarta lui Akinfeev
l-a avut ca protagonist pe Mutu, al cărui şut din lovitură liberă a fost deviat la o palmă de bara din stânga. A urmat şutul din voleu al lui Florentin Petre, respins în corner de Alexey Berezutky. În minutul 33, Berezutky nu s-a înţeles cu portarul, însă Florentin Petre a fost oprit prin fault de Akinfeev, fără ca arbitrul să dicteze penalti.

În ultimul minut al primei reprize, Ciprian Marica a deschis scorul, cu un şut plasat de la 16 metri, mingea oprindu-se lângă bara din stânga lui Akinfeev.

 

Au jucat foarte bine fără Mutu şi Chivu

 

În repriza secundă, Piţurcă
i-a scos pe Mutu şi Chivu, în locul lor fiind introduşi Marius Niculae şi Nicolae Dică. Chiar şi fără cele două staruri ale naţionalei noastre în teren, tricolorii s-au descurcat excelent şi au menţinut un ritm de joc copleşitor pentru Rusia. Florentin Petre a avut numeroase incursiuni pe partea dreaptă şi a panicat defensiva rusă cu centrări către atacanţii noştri. În minutul 61, nou-intratul Daniel Niculae a majorat diferenţa de pe tabelă cu un şut puternic din interiorul careului. „Piţi“ l-a schimbat apoi pe Florentin Petre cu Nicoliţă, ambii primind aplauze la scenă deschisă de la cei 8.000 de spectatori veniţi în Ghencea. Modificarea s-a dovedit inspirată, pentru că Nicoliţă, cu un sfert de oră înainte de final, a centrat ideal pentru Marius Niculae, care a trimis în plasă cu o puternică lovitură de cap. În ciuda faptului că România avea în acel moment un avantaj mai mult decât mulţumitor, de trei goluri, jocul a continuat să curgă tot spre poarta Rusiei, apărarea oaspeţilor având serios de lucru până la fluierul final.

Victor Piţurcă a făcut numeroase modificări şi a fost loc chiar şi pentru debuturile lui Răzvan Stanca şi Laszlo Sepsi. Singurul lucru neplăcut petrecut la meciul cu Rusia a fost accidentarea lui Gabriel Tamaş, înlocuit în minutul 35 cu Ovidiu Petre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS