20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Badea Suraj și Ionuț Cristinoiu, medaliaţi la Cupa României

Box / Badea Suraj și Ionuț Cristinoiu, medaliaţi la Cupa României

În perioada 13-19 mai, la Brăila, s-a desfășurat Cupa României U22 şi Tineret la box. Printre participanţi s-a regăsit şi clubul SCMU Craiova, care a obţinut, la final, două medalii.

Sub îndrumarea Dorei Mustăţea, Badea Suraj (60 kg, U22) și Ionuț Cristinoiu (67 kg, U22) au câştigat medaliile de argint, după ce au pierdut la mare luptă în finale. Ceilalţi doi reprezentanţi ai Craiovei, Alexandru Pascu (+92, Tineret) şi Cosmin Stuparu (63.5, U22) nu au reuşit să urce pe podium.

Dora Mustăţea, mulţumită de rezultate şi evoluţii

Contactată de GdS, Dora Mustăţea, cea care îi pregăteşte pe pugiliştii de la SCMU Craiova, a vorbit despre cum a avut loc desfăşurarea Cupei României. Aceasta s-a arătat mulţumită de cele două medalii ale elevilor săi şi este convinsă că pe viitor numărul acestora se va mări.

„Am participat cu patru băieţi la această competiţie. Doi au luat medalie, doi nu, dar şi cei care nu s-au clasat pe podium au avut parte de meciuri bune, tari, disputate. Suraj a câştigat un meci înainte de limită împotriva unui sportiv de la Bistriţa. Finala a avut-o cu multiplul campion al României, Andrei Găvaie, care este şi component al lotului naţional. A fost un meci bun, ţinând cont de lipsa de experienţă a pugilistului meu. Suraj este la primul său an U22, nu are multe cunoştinţe la nivel de seniori.

De partea cealaltă, Cristinoiu a câştigat două meciuri. Primul înainte de limită, împotriva unui sportiv de la Bucureşti, iar apoi a boxat cu multiplul medaliat Giuliano Stroe. În ultimul a făcut un meci foarte bun, l-a bătut trei reprize, dar asta este acum. Chiar a boxat bine şi sunt mulţumită. Este o premieră şi pentru SCMU Craiova, pentru că la seniori nu am mai avut medalii prea multe. Sinceră să fiu, îmi doream trei medalii de la această competiţie, dar data viitoare cu siguranţă vor fi mult mai multe“, a spus Dora Mustăţea, antrenoarea sportivilor craioveni.

Citeşte şi: Handbal (f) / Încep întăririle cu un golgheter! Aslı İskit a semnat cu SCMU Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS