20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaTeatrul Colibri Craiova, invitat la Festivalul Internațional de Teatru „Povești“ de la Alba Iulia

Teatrul Colibri Craiova, invitat la Festivalul Internațional de Teatru „Povești“ de la Alba Iulia

La invitația Teatrului de Păpuşi „Prichindel“ din Alba Iulia, Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova prezintă mâine, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Povești“, ediția a XVII-a, spectacolul „Pupăza din tei“. Scenariul și regia Cristian Mitescu, scenografia Eugenia Tărășescu – Jianu.

„Pupăza din tei“ este o incursiune în lumea personajelor lui Ion Creangă, facilitând astfel accesul copiilor la marea literatură clasică românească.

„Spectacolul este unul de prezentare a porturilor, obiceiurilor şi poveştilor populare româneşti. Momentele de virtuozitate sunt puse în evidenţă de dansurile căluşarilor, ale oșenilor, precum şi de taraful în miniatură. Cine ar putea să povestească mai bine decât marele nostru povestitor Ion Creangă, autorul nemuritoarelor „Amintiri din copilărie“?

Scenariul este o pildă dată copiilor neascultători şi leneşi. Nică, personajul nostru principal, se hotărăşte să scape de „pupăza din tei“, care îl trezea în fiecare dimineaţă ca un ceasornic. Aşa că, într-o dimineaţă, prinse pupăza în căciulă şi ce se gândi el… să o ducă la târg să o vândă. În final, Nică nu reuşeşte să vândă pupăza şi se întoarce acasă resemnat din lunga lui peripeţie“ a spus regizorul Cristian Mitescu.

Tot în cadrul acestei ediții a festivalului de la Alba Iulia se desfășoară și ateliere de teatru interactiv sub genericul „Inventăm povești“.

Citește și: Craiova: „Arta conversației şi a compromisului în familie şi societate” la Muzeul Cărții şi Exilului Românesc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS