20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNu toţi au crezut în Mutu

Nu toţi au crezut în Mutu

Andrea Della Valle consideră că unii au privit cu scepticism aducerea atacantului român la Fiorentina, mai ales că el fusese în trecut suspendat pentru consum de cocaină.

 

 

 

Revenirea lui Adrian Mutu în primul unsprezece al Fiorentinei, care a echivalat cu o nouă victorie cu Genoa, 3-1, l-a încântat la culme pe Andrea Della Valle, preşedintele grupării din Florenţa. Acesta susţine că are mare încredere în calităţile „Briliantului“, dar a mărturisit că, în momentul în care internaţionalul român a fost transferat de la Juventus Torino, mulţi au crezut că el este terminat ca fotbalist.

„Mutu?! E un mare jucător şi orice echipă îl vrea. Vreau să-l felicit pe directorul nostru sportiv, care a avut încredere în el atunci când cariera sa nu era în cel mai bun moment. Când l-am cumpărat, nu toată lumea credea că el poate fi din nou fotbalist“, a declarat preşedintele Fiorentinei, făcând referire la scandalul „Cocaina“.

Della Valle a precizat că este mândru că Fiorentina mai reprezintă Italia în cupele europene şi speră să obţină un rezultat cât mai bun în Cupa UEFA. „În trei ani am devenit una dintre primele patru echipe ale campionatului. Avem o echipă echilibrată, în care se află jucători tineri şi alţii cu experienţă. Europa este foarte importantă pentru noi, la fel ca şi titlul, pe care vrem să-l câştigăm peste câteva sezoane. Prandelli are încredere în proiectul nostru şi nu lasă nimic la voia întâmplării“, a spus Della Valle.

Şi antrenorul grupării italiene, Cesare Prandelli, s-a arătat mulţumit de prestaţia elevilor săi în meciul cu Genoa şi s-a declarat în special încântat de evoluţia lui Mutu, care a ajuns la al 15-lea gol marcat în acest sezon. Adrian Mutu a precizat la finalul partidei că şi-a dorit foarte mult să revină după accidentarea din 24 februarie, chiar dacă a ratat ultimele întâlniri din Cupa UEFA, dar este important ca formaţia sa să acumuleze experienţă.

 

Onorat că joacă la naţională

 

Internaţionalul român Adrian Mutu, atacantul echipei AC Fiorentina, a declarat pentru cotidianul La Repubblica că pentru el este o onoare să îmbrace tricoul reprezentativei României. „Briliantul“ a precizat că va pregăti bine turneul final al Campionatului European din Austria şi Elveţia.

„Este o onoare să joc la echipa naţională şi voi pregăti bine Euro 2008. Sunt bucuros că
m-am refăcut şi voi putea evolua în amicalul cu Rusia“, a declarat Mutu.

În ceea ce o priveşte pe Fiorentina şi parcursul acesteia în Serie A, Mutu a afirmat că gruparea din Florenţa va avea de disputat zece finale şi va trebui să fie atentă la AC Milan, principala contracandidată la locul patru, ultimul care duce în preliminariile Ligii Campionilor. „Ne aşteaptă zece finale şi trebuie să fim atenţi la Milan. Orice înfrângere ne poate da peste cap calculele“, a afirmat internaţionalul român.

„Briliantul“ susţine că în prezent se poate spune despre Fiorentina că a intrat în galaxia celor mai puternice grupări din Italia. „Internazionale, Milan sau Roma sunt formaţii puternice, dar şi noi venim tare din urmă. Cred că în acest moment suntem la acelaşi nivel cu Juventus“, a spus Mutu.

Ţinând cont de recuperarea rapidă a jucătorului de pe urma accidentării suferite recent, selecţionerul Victor Piţurcă a decis luni să-l convoace pe Adrian Mutu pentru amicalul România – Rusia, programat pe 26 martie. Clubul Fiorentina a înţeles situaţia şi, chiar dacă faxul de convocare a fost trimis după expirarea termenului regulamentar, a trimis la FRF o scrisoare oficială, conform căreia jucătorul se va prezenta la reunirea lotului naţionalei, pe 24 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU