22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTrişcu a început selecţia

Trişcu a început selecţia

Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova, în colaboare cu ISJ Dolj, a demarat ieri un proiect de anvergură. Antrenorii şi profesorii de sport de la LPS vor merge la toate şcolile generale din oraş şi vor căuta elevi care au abilităţi fizice. „În activitatea mea, mai mereu împingeam de la spate profesorii să aibă iniţiativă. Acum, trebuie să ţin pasul cu cei de la Liceul Sportiv din Craiova pentru acest proiect. Ei au făcut şi până acum selecţie, dar nu a fost nimic organizat. Mergeau doar prin şcolile unde cunoşteau profesorii de sport. De acum, totul trebuie să fie făcut sistematic, pentru că este păcat să scăpăm talentele printre degete“, a spus ieri Nicolae Cojocaru, inspector de specialitate în cadrul ISJ Dolj.

Dănuţ Anghel, managerul LPS „Petrache Trişcu“, i-a sfătuit pe antrenori să meargă în fiecare şcoală şi să insiste, pentru că este posibil să întâmpine şi probleme: „Noi avem aprobare de la inspectorat să facem această selecţie, dar nu toţi directorii sunt receptivi. Deja am întâlnit două doamne directoare care s-au opus. Mai mult, au făcut şedinţă cu părinţii pentru a le spune să nu-şi mute copiii la «Trişcu», dar vreau să înţeleagă că noi nu furăm elevi!“.

Pe 11 aprilie, copiii care vor fi de acord să facă sport vor susţine probele fizice. Dacă va avea succes, selecţia se va extinde şi în şcolile din judeţ. Conducătorii de la „Trişcu“ doresc să înfiinţeze şi un campus, unde să cazeze sportivii valoroşi din afara Craiovei.

 

Înţelegere cu Steaua

 

Dănuţ Anghel a dezvăluit că zilele trecute a încheiat un parteneriat cu Clubul Sportiv Steaua Bucureşti, pentru o colaboare de un an. „Ne simţim onoraţi că Steaua a venit să colaboreze cu noi. Înseamnă că avem valoare. Am încheiat înţelegerea pe un an, dar cu ştiinţa celor de la CSM Craiova, clubul care are prioritate la sportivii noştri. Am încheiat un parteneriat, în care unii sportivi pot avea triplă legitimare, CSM Craiova – LPS «Petrache Trişcu» – CS Steaua“, a adăugat managerul unuia dintre liceele sportive fruntaşe din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS