19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcencele şi-au luat revanşa

Vâlcencele şi-au luat revanşa

Oltchim – FC Nürnberg 39-27

Sala Sporturilor „Traian“, spectatori: 2.000.

Oltchim: Huţupan, Tamaş, Tolnai – Lecuşanu (9), Nechita (7), Gâlcă (6), Maier (5), Beşe (4), Luca (4), Ţăcălie (2), Puşcaşu (1), Vădineanu (1), Ivan, Meiroşu. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Nürnberg: Krause – Wohlbold (5), Popluharova (5), Beck (5), Simakova (3), Rosler (3), Offenbock (2), Rohde (2), Walczik (1), Luber (1), Gubova. Antrenor: Herbert Muller.

Au arbitrat: Andrei Gousko, Siarhei Repkin (Belarus).

Observator EHF: Tarik Cengiz (Turcia).

 

Oltchim a predat o lecţie de handbal campioanei Germaniei, în penultima etapă a Grupei A.

 

După cel mai slab meci din actuala campanie europeană, la Togliatti, Oltchim a făcut şi cea mai fericită partidă, pe propriul teren, în faţa campioanei Germaniei, FC Nürnberg. Totul a funcţionat bine în angrenajul „galacticelor“, de la portarul Huţupan (foto), revenită ca titulară, şi până la extrema Ada Nechita, căreia i-a reuşit aproape tot din cea a încercat. Tadici a simţit forma mai slabă a interului Adina Meiroşu şi a introdus-o în teren pe Narcisa Lecuşanu, cea care a fost cheia începutului de meci. Atacurile vâlcencelor au avut fantezie, apărarea agresivă le-a incomodat vizibil pe nemţoaice şi, după zece minute, Oltchim avea deja un avantaj de cinci goluri, scor 10-5, moment în care Herbert Muller a cerut time-aut pentru formaţia sa. Sfaturile timişoreanului nu le-au folosit prea mult germancelor, care au continuat să înscrie numai din întâmplare şi să primească gol la aproape fiecare atac al Oltchimului. Astfel stând lucrurile, la pauză era 23-9, un scor mai puţin obişnuit pentru o partidă din această fază a Ligii Campionilor.

 

Spectacolul, la el acasă

 

Debutul părţii secunde le-a găsit la timonă tot pe oltence, care au continuat să ridiculizeze formaţia pe terenul căreia terminaseră la egalitate în prima etapă. Chimistele au pus preţ şi pe spectacol şi au apelat la „bolte“ sau „aeriene“, spre deliciul celor 2.000 de spectatori. Gheorghe Tadici a rulat întreg lotul de handbaliste pe care l-a avut la dispoziţie, pe teren intrând şi tinerele Adriana Ţăcălie şi Clara Vădineanu, motiv pentru care FC Nürnberg a mai redus din handicap, scăpând de o înfrângere cu adevărat umilitoare. Finalmente, a fost 39-27 pentru campioana României, care cel puţin pentru două zile a revenit pe locul secund al clasamentului. Şansele de calificare ale chimistelor depind de rezultatul meciului dintre ETO Gyor şi Lada Togliatti, care s-a disputat aseară, în Ungaria. „Am arătat adevărata valoare a Oltchimului. Dacă vom juca aşa, vom bate şi pe ETO Gyor, în ultima etapă. Sper să fie suficientă o victorie contra unguroaicelor pentru calificarea noastră în semifinale“, a concluzionat Steluţa Luca.

 

S-au împăcat?

 

Spectatorii vâlceni au aclamat-o încă de la ieşirea echipelor în sală pe portăriţa Luminiţa Huţupan Dinu, al cărei nume a fost scandat pe tot parcursul celor 60 de minute ale întâlnirii. „Huţu“ a reuşit un meci mare, iar la final a dat mâna cu antrenorul Tadici, semn că securea războiului este îngropată. Tehnicianul chimist a părăsit sala imediat după meci şi nu a dat declaraţii. Pentru Oltchim a evoluat în ultimele cinci minute şi extrema Iulia Puşcaşu, cea care a revenit după o absenţă de mai bine de trei luni, care a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatoarelor. Următoarea partidă pentru Oltchim va avea loc sâmbătă, la Vâlcea, contra câştigătoarei Grupei A, ETO Gyor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS