19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGică Popescu ar da gratis jucători la Ştiinţa

Gică Popescu ar da gratis jucători la Ştiinţa

Fostul fotbalist al Universităţii a anunţat că oferă orice jucător de la şcoala sa echipei-fanion a Olteniei, cu condiţia ca acesta să fie deţinut în coproprietate.

Gică Popescu a susţinut aseară la Craiova, la Şcoala de Fotbal ce-i poartă numele, o conferinţă de presă în care a încercat să clarifice anumite lucruri. Primul subiect abordat de „Baci“ a fost acela că nu ar dori să dea jucători Universităţii Craiova, în condiţiile în care mai mulţi tineri de perspectivă vor ajunge în perioada care urmează la cluburi precum AS Roma sau Ajax. „Când am făcut Şcoala de Fotbal, am făcut-o pentru a fi pepiniera Universităţii. De-a lungul timpului au existat mai multe încercări de colaborare. Am avut o întâlnire cu domnul Dinel Staicu, iar acesta mi-a spus că strategia lui este de a lua jucători de pe internet, iar în perioada în care Pavel Badea era antrenor am dat patru jucători la Universitatea, dar Bădiţă i-a refuzat, spunând că are fotbalişti mai valoroşi în lot. Universitatea Craiova are prioritate dacă vrea jucători de la şcoala mea. Nu trebuie decât să vină să ceară, îi dăm gratis, iar singura condiţie este ca aceştia să fie deţinuţi în coproprietate. Oricum, în ultima vreme, n-am văzut nici un scouter de la Universitatea la meciurile celor de GP“, a declarat „Baciul“. Acesta a dezvăluit că, în perioada imediat următoare, intenţionează să ridice altă Şcoală de Fotbal la Craiova, mult mai mare decât cea actuală.

Afacerile au prioritate

În ceea ce priveşte relaţia cu Universitatea Craiova, fostul jucător al Ştiinţei a spus: „Nu am cum să ajut Universitatea atâta timp cât ea este condusă de altcineva. Este o echipă privată, iar Adrian Mititelu a declarat public că nu doreşte să vină altcineva lângă el şi că vrea să o lase moştenire copiilor. Vorbind ipotetic, în cazul în care domnul Mititelu doreşte să renunţe vreodată la echipă, eu sunt dispus să stau de vorbă cu dânsul. În acest moment, între mine şi actuala conducere a Universităţii nu este o problemă de competiţie. Acum nu am timp de fotbal, mă refer la faptul de a investi într-o echipă de Liga I, dar când voi termina proiectele aflate în desfăşurare e greu de crezut că voi sta departe de fotbal. Oricum, este lăudabil că domnul Mititelu reuşeşte să ţină echipa singur şi investeşte într-un lucru (stadionul «Ion Oblemenco» – n.r.) care nu este al lui. Pentru mine, formula ideală ar fi asocierea cu primăria, lăsând la o parte orgoliile“.

„Câine“ pe gratis

Ultimul subiect important abordat de Gică Popescu a fost momentul în care a semnat cu Dinamo. „În 2002, când am venit de la Lecce, i-am transmis lui Emil Săndoi că vreau să vin la Universitatea. Acesta i-a spus domnului Staicu, iar patronul de atunci a venit la Bucureşti. Am discutat o jumătate de oră şi a rămas că mă sună. Însă n-am mai primit vreun telefon de la Dinel Staicu sau de la altcineva din Craiova. Apoi am semnat cu Dinamo dintr-un singur motiv, acela că îmi doream foarte mult să mai joc la echipa naţională, care însemna foarte mult pentru mine. N-a fost să fie, iar toţi banii pe care i-am luat de la Dinamo i-am dat înapoi. Acum regret că am făcut acel pas şi recunosc că a fost una dintre cele mai neînţelepte alegeri făcute în cariera mea. Oricum, am plătit cu vârf şi îndesat, dacă ne gândim care a fost reacţia suporterilor craioveni faţă de mine“, a conchis Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

65 COMENTARII