16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFără spectatori cu UTA!

Fără spectatori cu UTA!

Pentru incidentele din Giuleşti dintre suporterii Ştiinţei şi jandarmi, gruparea din Bănie nu va avea publicul aproape la un meci foarte important.

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a sancţionat ieri Universitatea Craiova şi Rapid cu organizarea următoarei partide de pe teren propriu, cu UTA (etapa a 7-a), respectiv Gloria Buzău (etapa a 8-a), cu porţile închise. Respectiva instanţă a hotărât ca în afara disputării acestor meciuri fără spectatori cele două cluburi să plătească fiecare şi o amendă de 200 de milioane de lei vechi. Această sancţiune pecuniară nu este prima pentru gruparea din Bănie în actuala ediţie de campionat. Universitatea a mai fost amendată pentru scandările galeriei la meciurile cu Poli Iaşi şi Pandurii cu 100 de milioane de lei vechi.
„Sperăm ca fanii să înţeleagă că trebuie să-şi schimbe comportamentul. Am transmis de zeci de ori acest mesaj, dar acum e momentul să conştientizeze că trebuie să se schimbe unele lucruri. Este anormal să ne facem singuri rău şi în viitor riscăm pedepse şi mai drastice“, a declarat ieri, pe site-ul clubului Universitatea, secretarul general al Ştiinţei, Ovidiu Costeşin. În aceste zile, oficialii echipei din Bănie nu au scos la vânzare biletele pentru meciul cu UTA Arad, existând semnale că gruparea alb-albastră va fi sancţionată.

Stîngă joacă ofensiv

Lipsa celui de-al doisprezecelea jucător al echipei va face mai dificilă misiunea alb-albaştrilor în confruntarea cu „Bătrâna Doamnă“. Ovidiu Stîngă se va afla mâine, pe stadionul „Ion Oblemenco“ pentru prima oară de la revenirea în funcţia de antrenor principal al Universităţii. „Olandezul“ a avut două săptămâni la dispoziţie să pregătească meciul cu UTA şi anunţă că elevii săi sunt gata de luptă, dorind să obţină primul său succes din Liga I în calitate doar de antrenor. „Sper ca echipa să mă ajute. Nu trebuie să domine jocul, ci să-şi domine mental adversarul. Doar atunci vin şi rezultatele. La fotbal, dacă nu eşti lucid pe toată durata partidei, pierzi, indiferent de adversar“, a precizat Stîngă.
Acesta a anunţat că echipa va practica un joc ofensiv în faţa arădenilor, pentru că doar aşa poate să marcheze. „Meciul cu UTA este special, nu unul oarecare de campionat. Avem nevoie de un joc bun şi de cele trei puncte. O să fac câteva schimbări în primul unsprezece. Deja suntem de două săptămâni împreună, băieţii au început să înţeleagă ceea ce le cer, trebuie să jucăm ofensiv şi să marcăm. Nu ar trebui să se mai plângă acum de starea de oboseala sau de starea psihică. Presiunea este mare, dar e normal pentru că au trecut atâtea etape şi nu am mai câştigat. Acum mă pot baza pe ceea ce le cer jucătorilor“, a mai spus Stîngă, care are tot lotul valid, cu o singură excepţie, Dănănae (suspendat).

UTA trebuie respectată

Şi Ilie Balaci, managerul general al Ştiinţei, este conştient de importanţa obţinerii celor trei puncte în partida cu UTA. „Avem nevoie de aceste puncte, altfel începem să intrăm în degringoladă. Craiova nu a jucat rău până acum, chiar şi la Rapid putea scoate un rezultat bun. Jucătorii sunt tineri, nu trebuie să se vaite de oboseală. Este adevărat că nu trec printr-o perioadă fastă. Sunt marcaţi de ultimele rezultate. Dar ei au adus echipa în situaţia asta, ei trebuie să o scoată“, a spus Balaci.
„Prinţul“ a mai precizat că arădenii trebuie respectaţi, ca orice adversar, de altfel, dar interesul Universităţii este să obţină cât mai multe puncte. „Dacă îţi respecţi adversarul, te respecţi pe tine. Aceşti copii, cum ne place să le spunem, trebuie să se dea însă peste cap sâmbătă şi să obţină victoria, indiferent cum vor juca. Ideal ar fi să facem un meci frumos, dar acum importante sunt cele trei puncte. Dacă eram puţin mai deştepţi, acum aveam mai multe puncte. Totul a început de la acel meci de la Iaşi, când nu am ştiut să păstrăm rezultatul de 1-1. Dar sunt convins că sâmbătă vom face un meci mai bun decât cel cu Farul, iar dacă reuşim şi acelaşi rezultat, cu atât mai bine“, a încheiat Balaci.
Managerul Universităţii a împlinit ieri 51 de ani, dar a glumit spunând că abia a făcut 31 de ani şi că poate intra în teren dacă antrenorul decide. „Nu ştiu dacă mă bagă antrenorul, să-l întrebăm“, a afirmat Balaci, care apoi şi-a amintit şi de ce nu poate juca: „Nu sunt legitimat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII