13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGhinionistul Oprea

Ghinionistul Oprea

Oltenii Ancuţa Bobocel, Mihaela Neacşu, Cosmin Sorescu şi Mircea Bogdan nu au trecut de serii.

Prima zi a Campionatului Mondial de Atletism de la Osaka (Japonia) a fost nefastă pentru sportivii români. Cea mai mare surpriză neplăcută a produs-o Marian Oprea, care nu a mai luat startul în calificările probei de triplusalt, din cauza unei accidentări. Oprea, principala speranţă a României la o medalie la aceste Mondiale, a făcut încălzirea şi a resimţit dureri puternice la muşchiul aductor al piciorului drept. Împreună cu antrenoarea sa, Doina Anton, „Struţul“ a decis să nu forţeze, pentru a nu risca o accidentare mai gravă.

În prima zi, doar Cristina Casandra, Liliana Popescu şi Florin Suciu au trecut de serii. Casandra a încheiat prima în seria sa la 3.000 m obstacole, cu un timp foarte bun, 9:29.30, şi va concura astăzi în finală. În aceeaşi probă, dar în altă serie, severineanca Ancuţa Bobocel s-a clasat pe locul şapte (9:53.44).

Craioveanca Liliana Popescu, în semifinală

 

La 800 m feminin, România a fost reprezentată de două sportive de la CSM Craiova. Liliana Popescu s-a calificat în semifinală, ocupând locul trei în seria a patra (2:00.73), în timp ce Mihaela Neacşu a fost urmărită de ghinion, clasându-se doar a patra în prima serie, cu timpul 2:01.08. Semifinala de la 800 m feminin era programată aseară, în ultimul act urmând să acceadă primele două clasate în cele trei serii, plus alte două sportive de pe locul trei cu cei mai buni timpi. În ceea ce-l priveşte pe Florin Suciu, acesta a trecut de serii la 100 m, iar în sferturi s-a clasat pe ultimul loc în seria sa. Tot sâmbătă, craioveanul Cosmin Sorescu a ocupat locul 11 în calificări la aruncarea ciocanului.

Ieri-dimineaţă, alţi români au intrat în concurs. Ionela Tîrlea a trecut de serii la 400 m, clasându-se a treia, cu timpul 51:59, cel mai bun rezultat al ei în 2007. Craioveanul Mircea Bogdan a fost foarte aproape de a se califica mai departe la 3.000 m obstacole, clasându-se pe locul patru în seria sa, cu timpul 8:30.07. La aruncarea discului, Sergiu Ursu s-a clasat doar pe locul 13, aruncând 59,22 m. Nici Anca Heltne nu a reuşind mare lucru la aruncarea greutăţii, ocupând locul 12 (16,27 m) într-o serie cu 14 participante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU