13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim nu are limite

Oltchim nu are limite

Chimistele s-au impus fără probleme în toate cele trei meciuri disputate la Zalău, cu toate că antrenorul vâlcencelor a mizat pe junioare.

Timp de trei zile, Oltchim Râmnicu Vâlcea a participat la un turneu amical, dotat cu „Cupa Zalăului“, alături de formaţia gazdă, de Tomis Constanţa şi HC Baia Mare. Chimistele, antrenate de Gheorghe Tadici, au învins fără prea mari probleme în toate cele trei partide, chiar dacă au lipsit Steluţa Luca şi Adina Meiroşu şi s-a mizat pe junioare. După ce au trecut cu 38-24 de băimărence, „galacticele“ de la Vâlcea au avut cel mai dificil meci cu Tomis Constanţa, formaţie antrenată de colegul lui Tadici de la naţională, Dumitru Muşi. În final a fost 28-21, Clara Vădineanu fiind cea mai bună marcatoare, cu şapte reuşite. În ultima dispută, Oltchim s-a distrat cu formaţia gazdă, la final înregistrându-se o diferenţă care ne scuteşte de prea multe comentarii: 44-22.

 

Junioarele lui Tadici, lăudate de Muşi

 

Secundul naţionalei feminine a României, Dumitru Muşi, a lăudat prestaţia junioarelor pe care a mizat Gheorghe Tadici şi nu a înţeles decizia selecţionerului de la echipa de tineret că nu o convoacă nici măcar pe Băbeanu. De asemenea, Muşi a mai spus că o echipă a Oltchimului din care să facă parte Mihaela Smedescu, Daniela Băbeanu, Alexandra Ursachi, Mihaela Teodorescu, Adriana Nechita sau Clara Vădineanu ar ocupa fără probleme un loc din primele cinci din Liga Naţională.

La rândul său, vicepreşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, este mulţumit de modul în care au evoluat chimistele la „Cupa Zalăului“. „A fost un turneu util în care s-a mizat în special pe jucătoarele tinere, pe care Gheorghe Tadici încearcă să le integreze în lot. Sunt mulţumit de handbaliste de genul Băbeanu, Ursachi, Teodorescu sau Smedescu, care au tupeu în cel mai bun sens al cuvântului“, a spus Berbecaru.

 

România merge în Ungaria fără Amariei

 

Gheorghe Tadici a decis să nu apeleze la serviciile handbalistei Carmen Amariei pentru „Cupa Panonia“, de la Gyor. Selecţionerul a aflat de problemele interului, care a declarat că nu mai vrea să continue cu Universitatea Jolidon Cluj şi că îşi doreşte să plece la Rulmentul Braşov, şi s-a gândit că numai la naţională nu va mai avea gândul. Vor merge în Ungaria, în schimb, Simona Gogârlă şi Talida Tolnai, de la Rulmentul Braşov, respectiv HC Zalău. La Gyor se va alătura lotului naţional şi Aurelia Stoica Brădeanu, handbalistă care joacă la echipa locală, vicecampioana Ungariei. Altfel, Gheorghe Tadici aşteaptă veşti de la Luca şi Elisei, ambele aflate la Viena pentru un program de recuperare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS