13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele au început prost amicalele

Tricolorele au început prost amicalele

România a evoluat sub aşteptări în partida de verificare din Norvegia, selecţionerul Gheorghe Tadici fiind salvat de elevele sale de la Oltchim, care au marcat toate golurile reprezentativei noastre.

Naţionala de handbal feminin a României a pierdut primul meci amical susţinut în Norvegia, contra uneia dintre contracandidatele la cucerirea titlului mondial. Tricolorele au dominat partida, sub privirile a peste 2.000 de spectatori, şi au condus aproape în permanenţă. Româncele au condus şi la patru goluri diferenţă, 10-6, în minutul 19, dar au intrat la cabine la egalitate, scor 13-13.
Debutul mitanului secund a aparţinut tot elevelor lui Gheorghe Tadici, care au refăcut avantajul de patru goluri, scor 24-20. Timp de 12 minute, România a avut o cădere inexplicabilă, nereuşind să înscrie nici măcar o dată, în timp ce nordicele au punctat de şase ori. În final a fost 30-26 pentru Norvegia, rezultat care nu-l sperie însă pe selecţioner, acesta declarând încă de la plecarea din România că nu-l interesează rezultatele din cele două amicale. Toate marcatoarele reprezentativei noastre din această partidă sunt legitimate la Oltchim Râmnicu Vâlcea: Elisei (14), Gâlcă (4), Lecuşanu (2), Puşcaşu (2), Beşe, Nechita, Manea, Meiroşu (fiecare câte o reuşită).
Tadici a fost atent şi la jocul handbalistelor convocate de nordici de la Byassen Trondheim, viitoarea adversară a Oltchimului din grupare C preliminară a Ligii Campionilor. Antrenorul gazdelor a folosit-o în poartă şi pe Kari Aalvik Grimsbo, în timp ce Goril Snorroeggen a marcat de patru ori, Marit Malm Frafjord de două, Vigdis Harsaker şi Camilla Herrem semnând câte trei reuşite.

Luca s-a accidentat

Gheorghe Tadici nu a contat în primul meci pe una dintre piesele sale de bază, căpitanul naţionalei, Steluţa Luca, aceasta simţind dureri puternice la spate, o mai veche problemă de-a sa. A jucat, în schimb, Adriana Nechita, şi ea cu mici probleme medicale, extrema chimistă reuşind şi un gol. Interesant este că Ada nu trebuia să fie prezentă în Norvegia, ci să rămână la recuperare la Râmnicu Vâlcea. Oficialii Federaţiei Române de Handbal au încurcat borcanele, Roxana Cherăscu rămânând acasă pentru că nu i s-a cumpărat bilet de avion.
Tricolorele se întorc astăzi în ţară, iar timp de o săptămână se vor despărţi de jucătoarele vâlcene, pentru că Oltchim trebuie să pregătească primului meci oficial din acest sezon, Supercupa României, trofeu pe care îl va disputa pe 8 august, la Chiajna, contra Rulmentului Braşov. Ardelencele au susţinut şi ele un meci amical, în compania vicecampioanei Ungariei, Gyor, pierdut cu scorul de 24-35.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS