25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportWTA modifica sezonul competitional

WTA modifica sezonul competitional

WTA a anuntat ieri ca incepând din anul 2009 sezonul se va incheia in octombrie, prelungindu-se astfel cu doua saptamâni, de la sapte la noua, pauza competitionala pentru jucatoarele de tenis. WTA anuntase inca din 2006 ca intentioneaza sa accelereze procesul de reforma a circuitului feminin de tenis, prin micsorarea sezonului competitional, care in prezent se incheie la mijlocul lunii noiembrie, si introducerea unui calendar mai putin aglomerat. WTA a anuntat, de asemenea, ca valoarea totala a primelor alocate jucatoarelor, incepând din 2009, va fi de 72 de milioane de dolari, cu 30 la suta mai mult fata de anul 2007.


WTA a efectuat o serie de modificari in ceea ce priveste turneele din circuit. In loc de 26 de turnee, clasate fie „Tier I“, fie „Tier II“, calendarul va cuprinde 20 de turnee „Premier“, dintre care patru principale: Indian Wells, Miami, Madrid si Beijing.


De asemenea, cele mai bune zece jucatoare din lume vor fi obligate sa participe la zece turnee pe an, si nu la 13, cum se intâmpla in prezent. In contrapartida, amenzile pentru jucatoarele care nu se prezinta la aceste competitii vor fi mai mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS