21.2 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFC Caracal isi cauta linistea

FC Caracal isi cauta linistea

Oltenii spera sa vina neinvinsi de la Cluj-Napoca pentru a-si reface moralul dupa seria insucceselor din ultima vreme.


Pâna aproape de sfârsitul turului acestei editii de campionat, FC Caracal a fost considerata revelatia seriei a 2-a, oltenii cochetând cu podiumul clasamentului, iar prin urbea lui Jean Nitulescu se vorbea chiar de Liga I. Ultimele doua meciuri din tur, pierdute in fata echipelor Câmpia Turzii (chiar la Caracal) si Building Vânju Mare, o echipa aflata atunci pe un loc retrogradabil, au ridicat unele semne de intrebare, dar oficialii caracaleni au argumentat ca echipa este tânara si destul de obosita, FC Caracal „jucând“ pe doua fronturi in toamna anului trecut, campionat si Cupa României. In pauza din iarna au parasit echipa cei doi antrenori, Iordan Eftimie si Sabin Ciurea, ultimul ocupându-se insa si in prezent de pregatirea portarilor de doua ori pe saptamâna. Dupa divortul de Iordan Eftimie, a fost adus cuplul de antrenori Emil Vladut – Dragos Bon, iar in primele doua partide din retur, caracalenii au obtinut doar un punct, ceea ce a dus la rezilierea contractelor celor doi tehnicieni. A fost reinstalat Nae Ungureanu, iar ca secund „Rosu“ l-a preferat pe George Bita.


Cu Ungureanu la timona, FC Caracal a disputat doua partide din campionat, dar ambele au fost pierdute, echipa ajungând acum pe locul noua, cu -4 la „adevar“, la sapte puncte de ocupanta locului 15, retrogradabil. Antrenorul principal, Nae Ungureanu, a spus zilele trecute ca echipa i se pare debusolata, subliniind ca nu isi explica aceasta situatie destul de critica.


„Trebuie sa ne revenim“


Nici capitanul echipei, Marius Militaru, nu a putut explica situatia critica din acest moment de la FC Caracal: „Nici noi, jucatorii, nu stim prea bine ce se intâmpla cu echipa. Am jucat cât am putut de bine, dar rezultatele, din pacate, au fost nesatisfacatoare. Incercam sa ne revenim, iar prima ocazie ar fi meciul de la Cluj, cu liderul Universitatea, apoi acasa cu Corvinul. Clujenii au doar doua infrângeri pâna acum, una fiind la Caracal, in tur, atunci când echipa noastra mergea altfel si chiar ne gândeam la Liga I. Ce s-a intâmplat din 11 noiembrie 2006, atunci când am obtinut ultima victorie in campionat, ar fi totusi explicabil pâna la un anume punct. FC Caracal are un lot tânar, cu jucatori foarte tineri ca rezerve, au aparut accidentarile, suspendarile, oboseala. In unele meciuri am avut si ghinion, cum au fost ultimele doua de acasa, cu CFR Timisoara, 1-1, si, recent, cu CSM Râmnicu Vâlcea, 0-2. Una peste alta, trebuie sa recunoastem ca n-am jucat nimic, asta e! Si, cum spuneam, nici noi, jucatorii, nu ne explicam de ce suntem debusolati, cum a afirmat si domnul antrenor Ungureanu. Nu suntem bulversati de desele schimbari de antrenori, iar in privinta problemelor financiare, clubul este la zi acum. Ca atare, ar trebui sa ne revenim“.


Pasare, suspendat doua etape


Delegatia caracaleana va pleca mâine, cu autocarul, spre Cluj, de astazi lotul lui Nae Ungureanu intrând in cantonament. Pentru meciul de la Cluj, „Rosu“ nu poate beneficia de aportul a patru titulari, Zdrinca, S. Popescu, Boroiban, Pasare. Cazul celui din urma, care a primit un cartonas rosu in timpul meciului cu CSM Râmnicu Vâlcea, a fost judecat ieri de Comisia de Disciplina, presedintele executiv Jean Nitulescu sustinând ca jucatorul caracalean a fost eliminat pe nedrept, motiv pentru care a cerut comisiei sa-i anuleze suspendarea. Aceasta a decis in cele din urma ca jucatorul trebuie sa stea doua etape. „Nu ne-a trecut supararea, dar putem spune ca am câstigat ceva. Pasare a fost suspendat doar doua etape, in conditiile in care, fiind recidivist, risca intre patru si opt etape de suspendare“, a declarat, aseara, presedintele Nitulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS