22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJandarmii gorjeni, mobilizați în weekend la mai multe manifestări publice

Jandarmii gorjeni, mobilizați în weekend la mai multe manifestări publice

În acest weekend, jandarmii gorjeni vor fi angrenați în misiuni specifice de asigurare a unui climat de ordine si siguranță publică în zona de competență, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură antisocială și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările cultural – artistice și sportive care se desfășoară în județul Gorj.

Jandarmii fi prezenți pentru siguranța participanților la următoarele evenimente publice:

  • la Festivalul național de muzică ușoară, folk, creație literară, arte plastice, ecologice și informatică „Coloana infinitului” precum și la spectacolul de muzică populară organizate în cadrul Zilelor Municipiului Târgu Jiu;
  • la meciurile de fotbal din cadrul Ligii a III-a dintre echipele CSO Turceni și AFC Voința Lupac organizat pe stadionul din Turceni și dintre echipele CS Gilortul Târgu-Cărbunești – CSM Jiul Petroșani organizat pe stadionul din Târgu Cărbunești;
  • la Transalpina Challenge 2024 – Trofeul Național Masters de Viteză în coastă organizat de Federația Română de Automobilism Transalpina- Rânca;
  • la ceremonialul militar de la Monumentul din fața Primăriei Stănești. „Jandarmii gorjeni recomandă participanților la aceste evenimente publice să manifeste un comportament civilizat, să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să evite conflictele, să acorde o atenție sporită copiilor, iar dacă sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale, să se adreseze forțelor de ordine sau să se apeleze numărul de urgență 112.
    Totodată, respectați prevederile legale privind activitățile de picnic, aruncați deșeurile doar în locurile special amenajate, lăsați locul de picnic curat şi nealterat iar dacă vă întâlniți cu animale sălbatice, nu le hrăniți, vă îndepărtați din zona de pericol și sesizați autoritățile competente prin SNUAU 112.
    Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana vor acționa pentru informarea, îndrumarea şi acordarea de asistenţă turiştilor precum și pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
    Dacă vă deplasați în zonele montane, vă recomandăm să vă informați în prealabil cu privire la condițiile meteo locale, echipați-vă adecvat, nu vă expuneți la riscuri și solicitați sprijinul echipajelor de intervenție dacă întâmpinați probleme.
    În această perioadă vom continua și acțiunile pentru protejarea fondului piscicol și respectării măsurilor de prohibiție în zona habitatelor piscicole naturale din județul Gorj”, conform IJJ Gorj.

Citeşte şi: Șofer și trei pacienți, răniți după ce s-au răsturnat cu ambulanța

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS