25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportProbleme pentru Yamaha la antrenamente

Probleme pentru Yamaha la antrenamente

Echipa Yamaha a inceput week-end-ul la Jerez de la Frontera nu tocmai cum si-a dorit, din cauza unor probleme la cauciucurile posterioare ale motocicletelor. Temperaturile scazute de vineri dimineata nu le-au permis pilotilor echipei nipone, Valentino Rossi si Colin Edwards, sa aiba un ritm bun pe pista spaniola. Din cauza proastei aderente a rotii din spate, italianul nu a reusit decât al saselea timp in cele doua sesiuni ale antrenamentelor libere de vineri.


„Pentru noi a fost mai dificil decât in Qatar. Din pacate, starea cauciucurilor nu este perfecta, pentru ca aderenta nu este asa cum ar trebui. La asta se adauga si faptul ca pista nu este in conditii foarte bune“, a explicat Rossi. In ciuda acestor probleme, „Doctorul“ nu se da batut si este convins ca astazi poate trece primul linia de sosire, mai ales ca italianul nu a mai reusit sa se impuna in ultimele cinci curse disputate in motomondialul de viteza.


„Chiar daca la antrenamente am fost pe locul sase, timpii nu au fost foarte slabi in comparatie cu primii clasati. Este clar insa ca voi avea multi rivali puternici, iar batalia pentru victorie va fi acerba. Eu sper insa ca temperatura la ora cursei sa fie mai ridicata“, a completat pilotul italian de la Yamaha.


Outsiderii, in frunte la antrenamente


La cea de-a treia sesiune a antrenamentelor libere, disputata ieri dimineata, pilotii mai slab cotati au facut legea. Este cazul spaniolului Carlos Checa de la Honda, care a stabilit cel mai bun timp pe circuitul de la Jerez, oprind cronometrul la 1’40″659. Al doilea timp i-a apartinut brazilianului echipei Ducati, Alex Baros. Acesta a fost urmat de un alt spaniol, Daniel Pedros (Honda).


In ceea ce-i priveste pe favoriti, americanul Nicky Hayden (Honda) s-a clasat al optulea, in fata lui Casey Stoner (Ducati), câstigatorul primului Grand-Prix al sezonului. In schimb, Valentino Rossi a surprins prin faptul ca s-a prezentat foarte slab in aceasta ultima sesiune de antrenamente de dinaintea calificarilor, in care a realizat doar al 18-lea timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS