23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportKimi poate mai mult

Kimi poate mai mult

Finlandezul Kimi Raikkonen, câstigatorul primului Mare Premiu de Formula 1 al sezonului 2007, a vorbit din nou despre cursa de la Melbourne si a aratat ca nu si-a pierdut modestia, sustinând ca nu este principalul favorit la titlu.


La o saptamâna de la succesul de la Melbourne, unde a trecut primul linia de sosire la Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, Kimi Raikkonen si-a spus primele impresii despre cursa de debut a sezonului 2007. „Visul a devenit realitate“, a afirmat finlandezul pentru site-ul echipei sale, Ferrari. Raikkonen a marturisit in primul rând ca nu s-a intrebuintat la maximum, dorind astfel sa lanseze un mesaj de avertizare catre pilotii rivali si poate si catre coechipierul lui, brazilianul Felipe Massa.


„Am realizat la Melbourne ceea ce mi-am dorit. Atât eu, cât si Ferrari am debutat cu dreptul: victorie, pole position si cel mai rapid tur al cursei. Insa, in Australia nu am simtit ca am dat totul. Am avut câteva probleme legate de comunicarea cu staff-ul tehnic prin radio, pentru ca altfel sunt convins ca m-as fi distantat. Trebuie sa marturisesc ca, atunci când mai ramasesera zece tururi din cursa, am fost putin distrat si am pierdut din concentrare, aproape ca am adormit. La curba cu numarul trei am fost la un pas sa comit o eroare si am frânat puternic si, chiar daca nu a functionat sistemul de comunicare cu cei de la echipa, stiu ca mi-ar fi spus «Kimi, trezeste-te»“, a afirmat finlandezul.


„Nu exista victorii usor de obtinut“


Raikkonen a tinut sa le reaminteasca tuturor ca, daca a triumfat la Melbourne intr-o maniera destul de clara, nu inseamna ca Marele Premiu al Australiei a fost unul usor de adjudecat: „Poate din afara cursa a parut usoara pentru mine, dar, cum am mai spus si duminica trecuta la conferinta de presa, nu a fost deloc asa. Nu exista victorii usor de obtinut. Si va reamintesc ca la Melbourne ne-am confruntat cu unele probleme inca de la inceput. Chiar de când ma aflam pe grila de start, legatura dintre mine si echipa s-a rupt pentru ca s-a stricat sistemul de comunicare prin unde radio. Din fericire, eu am planificat totul in cele mai mici detalii, de la primul tur pâna la ultimul, adica al 58-lea. Stiam ca plecarea avea o importanta cruciala si am accelerat la maximum pentru a-mi pastra pozitia câstigata in calificari, iar dupa ce am iesit primul din prima curba, totul a mers cum trebuie, chiar daca aveam acel impediment de a nu putea sa comunic cu inginerul meu, Chris Dyer“.


Nu se crede favorit


Dupa prestatia sa de la Melborune, dar si dupa modul cum s-a comportat monopostul Ferrari, Kimi Raikkonen este vazut de specialisti principalul favorit la câstigarea titlului in acest an, iar finlandezul era creditat cu prima sansa si de casele de pariuri din Europa inca dinaintea startului sezonului.


Inlocuitorul lui Michael Schumacher la scuderia de la Maranello considera insa ca nu este favoritul numarul 1 la titlu: „Nu se poate spune de acum cine va câstiga titlul sau cine are cele mai multe sanse sa o faca. Dupa cinci sau sase curse, cu siguranta ca se vor distanta câtiva piloti in clasament si abia atunci vom putea vorbi de sansele fiecaruia la titlu.


O cursa este insuficienta pentru a cataloga pe cineva favorit. Eu prevad in acest an o lupta strânsa pâna la sfârsit. Sunt trei sau patru piloti care au sanse sa devina campioni mondiali. Nu este exclusa insa si o mare surpriza. Am vazut, de exemplu, in Australia ca Hamilton (pilot clasat pe locul trei – n.r.) a avut o prestatie deosebita. Se poate intâmpla orice“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS