25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGeorge Boroi, presedinte pentru trei saptamâni

George Boroi, presedinte pentru trei saptamâni

Prezent la intrunirea Consiliului Federal al FRA, directorul CSM Craiova, Sorin Matei, a refuzat nominalizarea la functia de interimar, dar a primit cele mai multe voturi pentru a candida, pe 26 aprilie, la presedintia federatiei.


Consiliul Federal al FR de Atletism s-a intrunit ieri pentru a desemna un imputernicit care sa asigure conducerea executiva a forului, in urma demisiei depuse de Ilie Floroiu, al carui preaviz se incheie pe 4 aprilie. Pe lista s-au aflat patru candidati, toti fosti performeri si actuali recordmeni nationali ai tarii in probele in care au concurat: Doina Melinte, vicepresedinte al FRA, Ilie Floroiu, presedinte demisionar al FRA, George Boroi, comandantul CSA Steaua Bucuresti, si Sorin Matei, directorul CSM Craiova.


Sorin Matei si Ilie Floroiu au refuzat insa nominalizarea, iar in urma numararii voturilor George Boroi, cu 14 nominalizari, a fost imputernicit sa indeplineasca atributiile executive de conducere (ale presedintelui si secretarului general) a FR de Atletism.


Sorin Matei, candidat la presedintie


Boroi isi va intra in drepturi pe 5 aprilie si isi va incheia misiunea de interimar peste trei saptamâni, pe 26 aprilie, când este programata adunarea generala, in urma careia se va alege noul presedinte al federatiei. Pentru aceasta functie va candida si craioveanul Sorin Matei, recordmanul României la saritura in inaltime primind ieri, când au fost facute propunerile, 17 voturi, la fel ca Doina Melinte.


Ceilalti candidati la posturile vacante din FRA sunt: Gabriela Szabo (16 voturi) si George Boroi (15 voturi) – pentru functia de presedinte, Violeta Beclea-Szekely (14 voturi), Ion Zanca (16 voturi) si Monica Iagar (14 voturi) – pentru functia de vicepresedinte, Traian Badea (13 voturi), Ioan Zanca (13 voturi), Eleodor Rosca (12 voturi) si Nicolae Marasescu (11 voturi) – pentru functia de membru. Traian Badea si Ilie Floroiu au refuzat nominalizarea la functia de „vice“.


Din aceste propuneri, adunarea generala a FRA va alege câte un candidat pentru fiecare functie. Organizarea adunarii va cadea in sarcina imputernicitului, George Boroi, in timp ce vicepresedintele Stefan Beregszaszy va conduce lucrarile.


Belu: „Atletismul este o prioritate pentru ANS“


La intrunire au mai participat, din partea Agentiei Nationale pentru Sport, presedintele Octavian Belu, directorul Mihai Capatâna, Cristina Racovita, de la Compartimentul Juridic, si Emanuel Fântâneanu, purtator de cuvânt. Inainte de abordarea punctelor de pe ordinea de zi, Belu a tinut sa faca unele precizari: „Atletismul este o prioritate pentru ANS. El a reprezentat, reprezinta si va reprezenta sperante de medalii la marile competitii internationale, inclusiv pentru JO de la Beijing. Si aceasta datorita rezultatelor, potentialului si, nu in ultimul rând, datorita bugetului acordat atletismului“.


„Este o realitate ca sportul românesc traverseaza o criza profunda, sistemica, de potential valoric si numeric, dar si o criza de identitate. Ce avem trebuie insa conservat, trebuie dezvoltat pentru JO din 2008, pentru ca sunt constient ca nu o sa apara atleti peste noapte. Noi suntem obsedati de medalii, obtinem performante cu niste vârfuri, lucrând parca in laborator, iar sub acele vârfuri e nenorocire. Ne salveaza un Marian Dragulescu si alti câtiva asemenea lui la câteva sporturi. De aceea, in cele mai multe tari, medaliile nu sunt premiate nici pe departe ca la noi, cu sume foarte importante“, a adaugat Belu.


„Multi antrenori taie frunza la câini“


Presedintele ANS a mai subliniat ca, indiferent de rezultatele de anul trecut si din acest an, sportivii de valoare vor fi sustinuti pentru a se obtine performante la Jocurile Olimpice din 2008. „Nu mai pot suporta zâmbetele unora care fac o socoteala pragmatica, impartind bugetul la cele sapte medalii, dintre care doua de aur, obtinute de sportul românesc in 2006. Asa rezulta cheltuieli colosale, de peste 5-600.000 de euro pentru o medalie de bronz la campionatele mondiale. Acest calcul nu ne va impiedica insa sa-i sustinem pe cei care au valoare si in care ne punem sperantele pentru JO. Acestora le vom rezolva orice problema. Aveti nevoie de ceva, spuneti! Daca Marian Oprea se poate trata pe Luna, atunci ne vom da peste cap si-l vom trimite acolo“, a afirmat Belu.


Acesta s-a declarat insa nemultumit de faptul ca exista multi antrenori care nu fac nimic pentru a obtine performante. „Stiu ca, in ultimii 17 ani, fondul de tehnicieni din tara s-a subtiat foarte mult in intreg sportul românesc. Numai la gimnastica au plecat din tara vreo 500 de antrenori. Pe de alta parte, sunt o sumedenie de antrenori, la toate ramurile sportive, care taie frunza la câini“, a incheiat Octavian Belu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS