25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBatavii pregatesc duelul cu tricolorii

Batavii pregatesc duelul cu tricolorii

Selectionerul „Portocalei mecanice“, Marco van Basten (foto), a afirmat ca a observat o buna stare individuala si de grup la echipa sa.


Echipa nationala a Olandei s-a reunit marti, la hotelul Huis ter Duin din Noordwijk aan Zee, in vederea meciului cu România, din preliminariile CE 2008, si a efectuat dupa-amiaza primul antrenament.


La sedinta de pregatire au participat toti cei 22 de jucatori convocati, din lotul stabilit initial lipsind doar portarul Edwin van der Sar, care este accidentat si pe care selectionerul Marco van Basten stia ca nu poate conta.


Jucatorii Tim de Cler, John Heitinga si Arjen Robben s-au pregatit separat, acuzând probleme de sanatate. Conform oficialilor olandezi, cei trei vor fi recuperati pâna la meciul cu România, programat sâmbata, de la ora 21.30, la Rotterdam.


Stekelenburg regreta absenta lui Van der Sar


Portarul Maarten Stekelenburg, de la Ajax Amsterdam, care probabil va apara in meciul cu România, a spus ca nu este fericit pentru absenta titularului Edwin van der Sar, deoarece acesta ar trebui sa fie mereu in poarta „Portocalei mecanice“


„Nu strig de fericire pentru ca lipseste Van der Sar. Cred ca el trebuie sa apere mereu poarta Olandei, iar eu, stând in preajma lui, pot invata multe. Imi pare rau ca lipseste, cu el ma pregatesc mereu foarte bine. Oricum, si Henk Timmer este un coleg foarte bun. Traversez cel mai bun sezon al meu“, a spus Stekelenburg.


Selectionerul Marco van Basten a afirmat ca a observat o buna stare individuala si de grup la echipa sa, anuntând ca intensitatea antrenamentelor va fi graduala. Asistentul lui Van Basten, John van’t Schip, a incercat sa raspunda la intrebarea cine va fi titular in linia de atac, Dirk Kuyt sau Klaas-Jan Huntelaar: „Un meci bun in Liga Campionilor cântareste mai mult decât unul in campionat. Suntem bucurosi ca, in absenta lui Van Persie si a lui Vennegoor of Hesselink, avem atacanti buni de unde sa alegem“.


Kuyt crede ca el merita sa joace impotriva tricolorilor. „Cred ca am dovedit valoarea mea in Liga Campionilor, in fata Barcelonei“, a spus atacantul lui Liverpool.


Atacantul Danny Kovermans, de la AZ Alkmaar, chemat in premiera la nationala Olandei, a subliniat ca pentru el este „o experienta unica“: „Cine s-ar fi gândit? Eu, unul, nu. Acest lucru se datoreaza si absentei lui Jan Vennegoor of Hesselink. Din pacate pentru el, din fericire pentru mine“.


Mijlocasul Ibrahim Affelay, de la PSV Eindhoven, si el debutant, isi doreste sa evolueze contra echipei României: „Este o zi speciala. Am venit cu ambitii mari, dar pot juca doar daca ma pregatesc bine, trebuie sa dau totul in fiecare zi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS