23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGhioane s-a reintâlnit cu fotbalul

Ghioane s-a reintâlnit cu fotbalul

Mijlocasul român a revenit cu gol intr-un meci oficial la Dinamo Kiev, inscriind sâmbata, in partida din etapa a 19-a cu Zorya, scor 4-0.


Mijlocasul român Tiberiu Ghioane a revenit cu gol intr-un meci oficial la Dinamo Kiev, inscriind sâmbata, in partida pe care formatia la care este coechipier cu Florin Cernat a câstigat-o, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, in fata echipei Zorya, in etapa a 19-a campionatului Ucrainei. Ghioane a inceput meciul ca rezerva si a fost introdus pe teren in minutul 78, in locul lui Yussuf, iar dupa noua minute a marcat al patrulea gol al gazdelor.


Ghioane a disputat, sâmbata, primul sau meci oficial la Dinamo Kiev, dupa o pauza de doi ani. El nu s-a mai antrenat si nu a mai evoluat pentru Dinamo Kiev din februarie 2005, când a suferit o microtromboza la nivel cerebral (astuparea unui vas sanguin cu un cheag de sânge) in timpul cantonamentului efectuat de echipa ucraineana in Portugalia. Românul si-a revenit dupa câteva saptamâni si si-a reluat activitatea, ulterior fiind internat de mai multe ori in spital si renuntând o perioada la activitatea fotbalistica. In vacanta de iarna, Ghioane s-a pregatit la Brasov, iar de la 1 martie si-a reluat antrenamentele la Dinamo Kiev. Saptamâna trecuta, mijlocasul român a fost folosit intr-un meci al echipei secunde a gruparii Dinamo Kiev.


„Fotbalul imi este familiar“


Tiberiu Ghioane a declarat ca ziua revenirii sale pe gazon este una dintre cele mai importante din viata sa.


„Patronul Igor Surkis m-a felicitat si ne-a felicitat pe toti pentru joc. Echipa a jucat bine, meritele mele se reduc la ultimul gol. Nu a fost nimic nou pentru mine, totul imi era familiar. Nu sunt la capacitate maxima, dar având in vedere ca urmeaza o intrerupere de campionat, voi incerca sa recuperez. A fost placut sa simt caldura suporterilor, voi incerca sa-i multumesc in continuare“, a spus Ghioane.


Mijlocasul român sustine ca mai are mult de recuperat dupa lunga perioada de inactivitate: „Am lucrat cu grupul doar doua-trei saptamâni si cel mai mult cu echipa a doua. Mai am de recuperat din timpul pierdut“.


Surkis, incântat de revenirea lui Ghioane


Patronul gruparii Dinamo Kiev, Igor Surkis, a afirmat ca marea sa bucurie nu a fost victoria cu Zorya, ci revenirea lui Tiberiu Ghioane.


„Când vor reveni si Sablici, Gavrancici si Diogo Rincon va fi concurenta mare“, a adaugat Igor Surkis.


„Bine ai revenit, Tibi!“, a titrat site-ul oficial al gruparii Dinamo Kiev. „Tibi a regasit forta sa revina pe gazon, a inscris si a parasit terenul in ovatiile publicului. Stilul sau practic nu s-a schimbat. Elegant, intotdeauna cu capul sus. Asa il tineam minte, asa a fost si cu Zorya“, a notat sursa citata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS