25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii fac legea la Cottbus

Românii fac legea la Cottbus

Sergiu Radu si Vlad Munteanu au marcat 18 din cele 25 de goluri ale lui Energie Cottbus in acest sezon.


Vlad Munteanu (foto) a marcat doua goluri pentru Energie Cottbus, in partida câstigata cu 3-2 de echipa din estul Germaniei pe terenul formatiei Borussia Dortmund, in etapa a 24-a a Bundesligii. Munteanu a deschis scorul in minutul 6, invingându-l pe Weidenfeller, dupa ce a primit o pasa cu calcâiul de la Sergiu Radu. Scorul la pauza a fost 1-1, dupa ce atacantul gazdelor, Alexander Frei, a punctat in minutul 42. Sergiu Radu a obtinut un penalti in minutul 56, iar Vlad Munteanu a transformat si a realizat „dubla“, ajungând la un total de noua goluri in actuala editie a campionatului. Dupa noua minute, scorul a devenit 3-1 pentru Cottbus, mijlocasul chinez Shao inscriind dupa o pasa a lui Sergiu Radu. Frei a marcat din nou pentru Dortmund cu patru minute inainte de final si a stabilit scorul la 2-3.


Presa ii lauda pe români


Sergiu Radu si Vlad Munteanu sunt considerati de publicatia din Cottbus, Lausitzer Rundschau, ca fiind cei mai buni de pe teren in meciul cu Borussiei Dortmund. Sergiu Radu a fost singurul jucator care a primit cea mai mare nota, 1 (foarte bine), din partea cotidianului german, care mentioneaza ca românul a fost fantastic. „Rapid, mai rapid, Radu! A fost coautor la toate cele trei goluri si ar fi trebuit sa primeasca si un penalti la inceputul reprizei a doua“, a notat cotidianul din Cottbus.


Vlad Munteanu a primit nota 2 (bine), publicatia germana remarcând faptul ca românul a deschis scorul in minutul cinci, apoi a impiedicat ca formatia sa sa fie egalata, salvând o minge de pe linia portii in minutul 21, iar la executarea penaltiului a dat dovada stapânire de sine.


Sergiu Radu considera ca echipa sa poate fi mândra de performanta realizata duminica.


„A fost o evolutie fantastica a intregii echipe. In aparare am stat foarte bine, iar in atac am reusit cinci sau sase contraatacuri perfecte. Putem fi mândri de noi“, a spus Sergiu Radu.


Sa remarcam ca Sergiu Radu si Vlad Munteanu au marcat 18 din cele 25 de goluri ale lui Energie Cottbus in acest sezon.


Reghecampf a dat doua pase de gol


Laurentiu Reghecampf a contribuit si el la victoria echipei sale, Alemannia Aachen, cu 2-1, in fata formatiei la care este legitimat Marius Niculae, FSV Mainz. „Reghe“ a fost rezerva si a intrat pe teren la inceputul reprizei a doua, pasând decisiv la cele doua goluri marcate de Schlaudraff (’47) si Ibisevic (’49). In minutul 65, mijlocasul român a ratat si o lovitura de la 11 metri. Cu sase minute inainte de final, Zidan, autorul golului oaspetilor din prima repriza, l-a imitat pe Reghecampf si a irosit un penalti. Marius Niculae a intrat la Mainz in ultimele cinci minute ale intâlnirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS