25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIonescu - un nou record

Ionescu – un nou record

Chiar daca in primele doua zile ale Campionatului European de atletism indoor de la Birmingham sportivii români nu au cucerit nici o medalie, oamenii din conducerea FRA sunt totusi multumiti ca din spate vin tineri de perspectiva. Printre acestia si atleti olteni, multi dintre ei fiind la prima participare la un concurs de o asemenea avergura.


Principala remarcata a acestei competitii este Cristina Vasiloiu, de la CS Olimpic Sport Craiova. La numai 19 ani, eleva lui Eleodor Rosca s-a clasat pe locul opt in proba de 1.500 m, cu performanta de patru minute, 13 secunde si 63 de sutimi. Tot la 1.500 m, Daniela Donisa (CS Olimpic Sport) si Catalina Oprea (CSM Craiova) au ocupat ultimele doua locuri in calificari, ratând astfel accederea in finala probei.


Marius Ionescu (CSM Craiova) a incheiat pe locul sapte concursul de calificari in proba de 3.000 de metri, dar timpul obtinut, 8:06.02, este noul sau record pe aceasta distanta. Tot la 3.000 m, Mircea Bogdan, sportiv de la CSM Craiova, dar care studiaza in USA, a ocupat ultimul loc in seria de calificari, cu 8:33.82.


Alta craioveanca, Liliana Popescu, s-a clasat pe locul cinci in prima semifinala a probei de 800 m, cu timpul de 2:02.33, dupa ce in serii avusese o evolutie remarcabila. Colega de proba a Lilianei Popescu, Mihaela Neacsu, a ratat calificarea in semifinale, dupa ce s-a clasat a treia in seria sa de calificari, cu timpul de 2:03.72, mult mai slab decât recordul ei personal, 1:59.82. Cel mai bun rezultat obtinut de delegatia României pâna acum a fost locul patru al Angelei Morosanu, la 400 m, cu un nou record personal, 51.93. Aseara urma sa intre in concurs Adelina Gavrila (triplusalt), olteanca Ancuta Bobocel (3.000 m) si stafeta masculina de 4×400 metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS