25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportKeseru este in forma maxima

Keseru este in forma maxima

Atacantul român a marcat in poarta lui Sedan si a transformat si o lovitura de departajare, iar Nantes a ajuns in semifinale.


Internationalul român de tineret Claudiu Keseru a marcat, marti seara, un nou gol pentru FC Nantes, care s-a calificat in semifinalele Cupei Frantei, dupa ce a invins, cu 6-5, la loviturile de departajare, in deplasare, formatia Sedan, in sferturile de finala ale competitiei, care s-au disputat intr-o singura mansa.


Pe stadionul „Louis-Dugauguez“ din Sedan, in fata a 8.639 de spectatori, gazdele au deschis scorul in minutul 13, prin Gregory Pujol. Avantajul de pe tabela al formatiei din Sedan s-a mentinut foarte putin pentru ca, in minutul 15, Keseru a egalat cu un sut de la 20 de metri lateral stânga, mingea fiind deviata si de unul dintre fundasii gazdelor, Sartre. Acesta a fost al doilea gol reusit de Keseru in ultimele patru zile, el mai punctând si in meciul cu Auxerre de sâmbata, din Ligue 1. In prima repriza, majoritatea actiunilor de atac ale formatiei FC Nantes l-au avut in prim-plan pe Keseru, care a sutat fie peste poarta, asa cum s-a intâmplat in minutul 17, fie a fost blocat de portarul advers (’31).


Scorul de 1-1 s-a mentinut egal pâna la sfârsitul celor 90 de minute regulamentare, dar si la finalul prelungirilor. Una dintre loviturile de la 11 metri, a patra pentru Nantes, a fost transformata de Keseru. Singurul jucator care a ratat de la punctul cu var a fost atacantul gazdelor Nicolas Marin.


Daca in Cupa Frantei au ajuns pâna in penultimul act, in campionat „canarii“ au avut pâna acum un parcurs foarte slab, formatia pregatita de Michel Der Zakarian ocupând locul 19, cu 23 de puncte dupa 26 de etape disputate.


Bataie generala la vestiare


Presa franceza a scris ieri ca o bataie generala a izbucnit pe culoarul de la vestiare, dupa meciul Sedan – FC Nantes.


„Au trecut 30 de minute dupa ce Frederic Da Rocha a transformat penaltiul victorios pentru FC Nantes in meciul cu Sedan. In timp ce acorda un interviu, Claudiu Keseru, autorul golului egalizator al echipei FC Nantes, se opreste brusc. Pe culoarul de la stadionul «Louis-Dugauguez» se aud tipete, loviturile curg intre cei de la Sedan si jucatorii de la FC Nantes, iar o bataie generala izbucneste in timp ce autocarul «canarilor» este pregatit de plece“, a scris un cotidian francez.


Conflictul a izbucnit dupa un schimb de replici intre Aliou Cisse (Sedan) si Mamadou Diallo (FC Nantes). Cei doi s-au luat la bataie, in altercatie implicându-se imediat alti jucatori. Presa franceza scrie ca a fost nevoie de interventia fortelor de ordine pentru calmarea spiritelor.


Marseille a zdrobit-o pe Vannes


In alt meci din sferturile de finala ale Cupei Frantei, pe stadionul „Velodrome“ din Marseille, formatia locala, Olympique, a zdrobit echipa Vannes OC, clasata pe un loc retrogradabil in liga a treia, in fata careia s-a impus cu scorul de 5-0. La pauza a fost 2-0 pentru echipa antrenata de Albert Emon, dupa golurile marcate de Niang (‘2) si Maoulida (’32). In partea a doua a meciului, pentru marseillezi au mai punctat Djibril Cisse (’61, din penalti), Maoulida (’65) si Pagis (’90+1).


Celelalte meciuri din sferturile de finala ale Cupei Frantei s-au disputat aseara, dupa urmatorul program: Montceau (D4) – Lens, Sochaux – Paris SG.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS