14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAnglia, favorita in fata Ecuadorului

Anglia, favorita in fata Ecuadorului

Cu cea mai solida echipa din ultimul deceniu, Anglia si-a propus obiective marete pentru aceasta editie a Campionatului Mondial, vizând calificarea in finala si chiar cucerirea titlului, pe care si l-a adjudecat o singura data, in urma cu 40 de ani. Primul adversar dupa faza grupelor va fi pentru selectionata lui Sven Goran Eriksson una dintre surprizele de pâna acum ale Mondialului din Germania, Ecuador, partida dintre cele doua fiind programata astazi, de la ora 18.00, pe „Gottlieb Daimler Stadion“, din Stuttgart. Anglia beneficiaza de o aparare solida si de cea mai buna linie de mijloc de la Mondial, cvartetul Beckham-Gerrard-Lampard-Joe Cole stând la baza rezultatelor obtinute pâna acum in Germania, si porneste cu prima sansa in fata sud-americanilor. Punctul slab al britanicilor il reprezinta atacul. Eriksson nu a convocat decât patru atacanti pentru acest turneu final, Michael Owen, Wayne Rooney, Peter Crouch si Theo Walcott, si trei dintre ei au câte o problema. Michael Owen a venit dupa o lunga perioada de indisponibilitate si s-a accidentat din nou, grav, urmând sa absenteze câteva luni, Wayne Rooney a fost convocat desi nu era refacut dupa o fractura de metatarsiene, iar tânarul Theo Walcott nu a jucat pâna acum nici macar pentru echipa sa de club, Arsenal Londra. Astfel se explica faptul ca mijlocasii au fost cei care au marcat cele mai multe goluri pentru Anglia pâna acum. Eriksson nu a exclus posibilitatea ca Walcott sa imbrace astazi pentru prima data tricoul Angliei la Mondial, in repriza a doua a meciului cu sud-americanii. In ceea ce priveste formula de start in meciul cu Ecuador, tehnicianul suedez nu se decisese inca, ieri, daca va alege un 4-4-2 cu Rooney si Crouch in atac, sau un 4-5-1, cu Steven Gerrard in spatele lui Rooney.
Nationala Ecuadorului a trecut de faza grupelor in dauna Poloniei, considerata a doua favorita in grupa A, dupa Germania, si va avea ca atu la meciul de la Stuttgart faptul ca nu evolueaza sub presiune. Elevii lui Luis Suarez au realizat deja cea mai mare performanta din istoria Ecuadorului la Cupa Mondiala, calificarea in optimi, si nu vor fi condamnati de presa sau de suporteri in cazul unui esec in fata englezilor. Organizarea din teren a echipei Ecuadorului si rigurozitatea cu care trateaza fiecare faza, l-a pus pe gânduri si pe selectionerul Angliei, Eriksson. „Nu trebuie sa ne gândim ca suntem favoriti. Este un meci de fotbal si se poate intâmpla orice. Respectam echipa Ecuadorului“.
In tabara ecuadorienilor, singura problema o reprezinta accidentarea mijlocasului Edison Mendez, care nu se stie daca va fi refacut pâna la ora inceperii meciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU