23.1 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportS-a relansat lupta pentru titlu in Primera Division

S-a relansat lupta pentru titlu in Primera Division

Duelul dintre Barcelona si Real Madrid pentru suprematie in Primera Division devine tot mai aprig dupa ce „galacticii“ au redus la sase puncte diferenta care ii despartea de catalani. Trupa lui Frank Rijkaard a inregistrat marti seara al doilea semiesec consecutiv, dupa egalul cu Numancia, Barca neputind sa treaca de concitadina Espanyol, pe „Nou Camp“, cu care a remizat 0-0. Fara patru titulari, oaspetii au tinut piept asaltului lui Ronaldinho si compania, avind in portarul camerunez Kameni un adevarat inger salvator, acesta reusind sa se opuna in cinci situatii clare de gol. „Sintem cu totii suparati, dar trebuie sa continuam sa luptam si sa nu plecam capul pentru a putea depasi acest moment. Puteam cistiga, dar nu am stiut sa profitam de ocazii. Am jucat si prea lent in prima parte, abuzind de mingile inalte“, a explicat Rijkaard insuccesul echipei sale, care a avut si superioritate numerica din minutul 66, Jarque fiind eliminat dupa o intrare dura la Marquez.


De data aceasta, Real Madrid nu a mai dat gres cum se intimplase etapa trecuta, la La Coruna, si a invins, miercuri seara, pe Betis Sevilla, cu scorul de 3-1. Fara Zidane, Raul si Salgado, accidentati, „albii“ au deschis destul de repede scorul prin atacantul englez Michael Owen (’10) si si-au majorat avantajul in minutul 41, prin Roberto Carlos, fundasul brazilian transformind o lovitura libera indirecta de la noua metri de poarta lui Betis, mingea trimisa de el atingind 141 km/h. Oaspetii au dat impresia ca pot reveni in minutul 60, cind Edu a punctat din careu, dar lovitura de cap a lui Helguera a stabilit scorul final (’62), cu toate ca Betis a mai incercat cite ceva, in timp ce madrilenii s-au jucat pur si simplu cu ocaziile.


Ronaldo i-a enervat pe spectatori


In actiunile ofensive ale „galacticilor“ Ronaldo a fost mai mereu cap de linie, atragind fluieraturile celor 70.000 de spectatori de pe „Bernabeu“. Dolofanului atacant brazilian nu i-a iesit mai nimic, raspunsul sau „cu goluri“ lasindu-se inca asteptat. „Fenomenul“ a fost insa aparat de Owen, care, desi bucuros dupa al noualea sau gol in tricoul Realului, a gasit si cuvinte pentru a-l incuraja pe colegul sau: „Nu cred ca Ronaldo trebuie sa-si faca griji pentru fluieraturi, pentru ca sint singur ca atunci cind va gasi drumul spre gol suporterii vor fi din nou cu el.“ „Nu aveam de ce sa-l schimb pe Ronaldo. A incercat, a luptat si a cautat golul. Daca va marca in meciul viitor doua goluri, va fi aplaudat. Asa este fotbalul. Cel care astazi huiduie, miine te aplauda“, a completat tehnicianul madrilenilor, Wanderlei Luxemburgo. Acesta a mai precizat ca lupta pentru titlu este redeschisa, „dar nu este deloc usor“. „Trebuie sa cistigam, iar ei sa clacheze. Daca nu pierdeam cu Bilbao si Deportivo, acum eram pe primul loc“, a incheiat antrenorul brazilian.


Celelalte rezultate


Tot in etapa a 26-a a campionatului spaniol, Villarreal, adversara Stelei din optimile Cupei UEFA, s-a impus pe „El Madrigal“, cu scorul de 2-1, in fata Mallorcai. Oaspetii au marcat primii prin autogolul lui Javi Venta (’15), insa „submarinul“ a revenit in repriza a doua, Figueroa (’62) si Forlan (’77) aducind victoria lui Villarreal. Intr-o alta partida disputata miercuri seara, Getafe a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, meciul cu Deportivo La Coruna. Elevii lui Irureta au deschis scorul prin Diego Tristan (’41), gazdele egalind prin Gabi (’73). In jocul cu numarul 100 pentru Getafe, Gica Craioveanu a fost titular si a evoluat pina in minutul 78, cind a parasit terenul in aplauzele intregului stadion.


In celelalte partide s-au consemnat urmatoarele rezultate: Malaga – Athletic Bilbao 1-0 (Rodriguez ‘2), Albacete – Osasuna 1-1 (Pacecho ’82-p / Morales ’68), Levante – Numancia 1-1 (Ettien ’41/ Graff ’21), Real Sociedad – Real Zaragoza 2-1 (Karpin ’45-p, Bakero ’74 / Zapater ’32), Rancing Santander – Atletico Madrid 2-1 (Regueiro ’39, Aganzo ’51 / Torres ’12-p), FC Sevilla – Valencia 2-2 (Jesuli ’41, Baptista ’68-p / Navarro ’45, Aimar ’61). In clasament, Barcelona are 59 de puncte, fiind urmata de Real Madrid, cu 53 de puncte, in timp ce FC Sevilla (43 p), Villarreal (43 p), Valencia (42 p), Espanyol (42 p) si Betis (41 p) se lupta pentru a prinde celelalte doua locuri de Liga Campionilor, chiar daca au si varianta Cupei UEFA. Dupa egalul cu Deportivo, echipa lui Gica Craioveanu, Getafe, a ramas pe locul 16, cu 28 de puncte, insa mai are de jucat restanta cu Athletic Bilbao.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS