26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Sport pe scurt

Turneul de tenis de la Indian Wells

Andre Agassi nu participa

Turneul de la Indian Wells, prima etapa Masters Series din calendarul circuitului masculin ATP, deja lipsit de prezenta lui Pete Sampras, va fi confruntat cu absenta unei alte vedete a tenisului american. Andre Agassi a anuntat zilele trecute ca nu va participa la aceasta competitie, din cauza unei dureri la umarul drept. „Am venit aici cu intentia de a juca, dar dupa antrenamentul de ieri, accidentarea suferita la umar nu-mi va permite sa mai joc“, a spus Agassi, desemnat cap de serie numarul 2 pentru aceasta competitie. Andre Agassi, aflat pe pozitia a doua in clasamentul mondial ATP, lider in Cursa Campionilor din acest sezon, urma sa-l intilneasca in primul tur pe chilianul Marcelo Rios. Americanul, campion la Indian Wells acum doi ani, va fi inlocuit de argentinianul Gaston Gaudio.

Categoria Elita Dolj

S-a jucat prima etapa a returului

Campionatul Categoriei Elita Dolj s-a reluat la sfirsitul saptaminii trecute, cind s-a disputat prima etapa a returului. In aceasta runda s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Seria I: Goicea – Giurgita 2-0, Cetate – Bistret 3-0, Urzicuta – Catane 3-2, Giubega – Ghidici 1-0, Maglavit – Smirdan 5-1, Cirna – Caraula 0-3, Birca – Galicea Mare 3-0, Motatei – Silistea Crucii 2-5; Seria a II-a: Giormane – Daneti 1-3, Cosoveni – Amarasti 0-3, Rojiste – Gioroc 3-0, Celaru – Leu 1-0, Secui – Mirsani 1-0, Preajba – Dragotesti 6-1, Timburesti – Autobuzul 3-0, Castranova – Dobresti 8-0; Seria a III-a: Radovan – Raznic 6-2, Isalnita – Bralostita 5-1, Tuglui – Circea 3-2, Almaj – Bradesti 3-0, Belcin – Melinesti 1-4, Venus – Sopot 12-0, Breasta si Predesti au stat.

Fotbal in sala

Geospect cauta jucatori

La turneul final al primei editii a campionatului national de fotbal in sala, echipa craioveana Universitarii Geospect a ocupat locul opt. In perspectiva participarii in urmatorul sezon al Diviziei A, care va incepe in luna iunie, conducerea tehnica a formatiei din Banie a hotarit sa intareasca lotul de jucatori. Geospect va organiza selectii pentru jucatori in fiecare joi, de la ora 21.00, in sala „Vointa, candidatii trebuind sa aiba virsta cuprinsa intre 17 si 27 de ani si sa nu fie legitimati la vreo echipa din diviziile nationale.

CN de baschet (m)

Energia Rovinari s-a calificat la turneul semifinal

Victoria obtinuta de echipa de baschet Energia Rovinari in ultima etapa a returului campionatului Diviziei B i-a consolidat pozitia de lider in seria a treia. Baschetbalistii gorjeni s-au impus, cu scorul de 97-54, in fata formatiei CSS Rimnicu Vilcea, incheind aceasta editie de campionat cu o singura infringere. Vicepresedintele clubului Energia Rovinari, Marius Vlaicu, a spus ca jocul cu CSS a fost cel mai bun sustinut de jucatorii de la Energia in acest retur de campionat. Diferenta de scor s-a realizat in primele doua sferturi, cind gorjenii au cistigat cu 31-10 si cu 22-11. Tehnicienii Constantin Popescu si Radu Teodor i-au folosit in acest meci pe toti jucatorii trecuti pe foaia de arbitraj. Cei mai buni marcatori de la Energia au fost in jocul cu CSS Rimnicu Vilcea Toma Popescu (20 de puncte), Laurentiu Raut (17) si Liviu Manea (16). In urma acestui rezultat, echipa de baschet a clubului sportiv Energia Rovinari s-a clasat pe primul loc in seria a treia, obtinind dreptul de participare la turneul semifinal al Campionatului National de baschet masculin. Turneul va avea loc la Craiova, in perioada 15-19 aprilie, si va stabili echipa care va promova in Divizia A.

Atletism

FRA este acuzata de frauda

Federatia Romana de Atletism este acuzata ca a falsificat rezultatele obtinute de trei atleti, pentru a le permite acestora sa participe la Campionatele Mondiale de sala de la Birmingham, care vor debuta vineri, a informat postul TV Romania 1. Potrivit sursei citate, mai multe persoane, care isi pastreaza anonimantul, au sustinut ca nu i-au vazut in sala, pe 1 si 2 martie, pe atletii Bogdan Tarus (saritura in lungime), Gheorghe Guset (aruncarea greutatii) si Stefan Vasilache (saritura in inaltime) la Campionatele Nationale pentru juniori II, unde cei trei ar fi obtinut, in afara concursului oficial, baremul pentru participarea la CM de la Birmingham. „Am sarit la un concurs de juniori II pentru a face baremul pentru Mondiale. Cu o zi inainte sarisem 2,28 m. Am zis ca se poate. Am sarit. Cei care au fost in sala pot confirma“, a spus atletul Stefan Vasilache. Secretarul general al Federatiei Romane de Atletism, Traian Badea, a afirmat ca acuzatiile aduse nu sint adevarate. „Sint niste rautati. La Campionatele Nationale de sala pentru juniori II s-au organizat niste probe de verificare, ceea ce este regulamentar. La aceste probe, atletii au indeplinit baremul“, a spus Badea. Pe site-ul oficial al Federatiei Internationale de Atletism (IAAF), la sectiunea pentru cele mai bune rezultate obtinute in acest sezon, in sala, Stefan Vasilache figureaza cu o performanta de 2,30 m, obtinuta pe 1 martie, la Bucuresti. In dreptul lui Bogdan Tarus este inscrisa o performanta de 8,19 metri, obtinuta pe 2 martie, la Bucuresti, iar Guset figureaza cu o aruncare de 20,51 m, realizata pe 1 martie, tot in Capitala. Baremele pentru participarea la CM de sala, impuse de IAAF, sint 2,30 m la saritura in inaltime, 20,47 m la aruncarea greutatii si 8,17 m la saritura in lungime.

Sabie, Cupa Mondiala

Mihai Covaliu s-a clasat pe locul cinci

Sportivul roman Mihai Covaliu a ocupat, cu 14 puncte, locul al cincilea in clasamentul etapei de Cupa Mondiala la sabie de la Atena. Etapa din capitala Greciei a fost cistigata de rusul Stanislav Pozdniakov, care l-a invins in finala, cu scorul de 15-12, pe americanul Keeth Smart. Pozdniakov a acumulat 32 de puncte, in timp ce Smart a obtinut 26 de puncte si s-a clasat pe locul secund. Locul al treilea a fost ocupat rusul Serghei Ciarikov si de ucraineanul Volodimi Lukasenko, cu cite 20 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS