32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalLegile comunicarii intre sexe

Legile comunicarii intre sexe

Daca priviti comunicarea dintre sexe ca pe un fenomen fizic, atunci puteti admite ca si aceasta are legile ei. Marianne Legato, cercetator in domeniul medicinii orientata pe sexe, citata de site-ul www.ele.ro, ne furnizeaza noua, femeilor moderne, cheia unei comunicari eficiente cu barbatii.


Anuntati-l dinainte. Se spune ca barbatilor le este mai greu sa asculte ceva cu atentie, de aceea, pentru a fi sigura ca informatia pe care doriti sa i-o comunicati va ajunge la el, anuntati-l dinainte ca ii solicitati atentia pentru un anumit interval de timp.


Rugati-l sa va ajute. Atunci când ii solicitati atentia, faceti-o politicos. Veti vedea cât de mult apreciaza partenerul dumneavoastra faptul ca percepeti discutia cu el ca pe un sfat, ca pe un ajutor pe care el vi-l acorda, si nu ca pe o obligatie care decurge din faptul ca impartiti acelasi pat.


Alegeti-va un moment care sa va convina amândurora. Aceasta lege este dictata, in primul rând, de respectul pentru timpul partenerului dumneavoastra. Daca nu pretindeti ca partenerul dumneavoastra de viata sa vi se daruiasca neconditionat, aveti mai multe sanse sa obtineti ceea ce asteptati cu adevarat de la el. Este bine ca atunci când il sunati sa il intrebati daca are timp sa vorbeasca si foarte important este sa nu va simtiti jignita daca va spune ca este prins intr-o sedinta.


Nu incercati sa concurati cu distractiile sau cu preocuparile care ii distrag atentia. Este bine stiut faptul ca barbatii sunt eficienti atunci când se concentreaza pe un singur lucru. De aceea, daca initiati o discutie in timp ce el se uita la televizor sau navigheaza pe internet, nu sperati sa aveti sorti de izbânda. Mai bine folositi-va imaginatia pentru a-i capta atentia. Astfel, sansele sa va auda sunt aproape de maximum.


Deschideti discutia in mod constructiv. Decât sa va incepeti discursul cu o suita de acuzatii la adresa partenerului, puteti folosi o fraza de genul: „Exista o problema persistenta in relatia noastra, pe care cred ca o putem rezolva impreuna, si as vrea sa stau de vorba cu tine despre cum ar fi mai bine sa procedam“.


Spuneti ce aveti pe suflet. Daca nu spuneti explicit partenerului dumneavoastra ce va supara, nu are rost sa ii reprosati ca nu este ghicitor in stele. In loc sa va consumati energia construind scenarii in care dumneavoastra sunteti victima neinteleasa, iar el, capcaunul caruia nu-i pasa de dumneavoastra, uitati-va direct in ochii lui si spuneti-i pe un ton cât se poate de blajin, tot ce aveti pe suflet.


Adaptati-va mesajul. Se stie ca femeile si barbatii sunt interesati de subiecte diferite, fapt care poate genera o comunicare ineficienta daca mesajul nu este adaptat. Daca partenerul dumneavoastra nu este interesat de ce s-a mai intâmplat in casnicia colegei dumneavoastra de serviciu, evitati sa-i comunicati astfel de noutati. Descoperiti temele de interes ale partenerului dumneavoastra si incercati sa mentineti conversatia cu el pe acea linie.


Incheiati discutia inainte ca aceasta sa se incheie de la sine. Chiar daca lista subiectelor pe care v-ati pregatit sa le abordati cu partenerul dumneavoastra nu este nici pe departe epuizata, trebuie sa ii lasati dreptul de a se eschiva de la discutie in cazul in care nu este in dispozitia necesara de a va solutiona revendicarile.


De cele mai multe ori, partenerul va trimite semnale ca ar vrea sa incheiati discutia. Intelept din partea dumneavoastra ar fi sa descoperiti aceste semnale si sa incheiati discutia inainte sa izbuneasca un conflict intre dumneavoastra.


Oricare ar fi stadiul relatiei dumneavoastra, indiferent ca va aflati la prima discutie serioasa sau la cea cu numarul 200, aveti rabdare. Imbunatatirea comunicarii intre sexe poate fi un proces complex si anevoios, care insa merita initiat, având in vedere beneficiile pe care vi le aduce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS