32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSincronizare in dormitor

Sincronizare in dormitor

Cum va sincronizati cu partenerul atunci când vine vorba de sex? La inceputul relatiei, raspunsul este oricând si oriunde. Dar dupa câteva luni pasiunea incepe deja sa dispara. El vrea sa faca dragoste noaptea; ea are chef numai dimineata. De cele mai multe ori, atunci când unul are dispozitia necesara, celalalt refuza. Orice relatie care continua foarte mult fara sex poate avea probleme serioase. Necazul apare atunci când ambii parteneri vor sa faca dragoste, dar in momente diferite – atunci trebuie sa gaseasca o solutie, sa-si sincronizeze „ceasurile sexuale“. Eva.ro va spune cum sa faceti acest lucru.


Ciocârlie sau bufnita?


Multi tind sa se caracterizeze atunci când vine vorba de sex in „ciocârlii“ si „bufnite“ – mai exact, unii prefera dimineata, altii seara pentru a face dragoste. Momente precum schimbarea locului de munca, alte angajamente sau venirea pe lume a unui copil pot face ca „dorinta“ sa cam lipseasca in cuplu. Daca nu v-ati odihnit toata noaptea pentru ca micutul dumneavoastra a plâns, dar iubitul a avut parte de opt ore de somn, atunci nu ar trebui sa fie o surpriza pentru el ca dumneavoastra vreti sa mergeti devreme in pat… doar pentru a dormi.


Dar de ce, daca fiecare dintre noi are propriul tipar atunci când vine vorba de ritmul vietii sexuale, nu apar astfel de probleme si la inceputul relatiei? Raspunsul este simplu: suntem sclavii hormonilor in acele zile de inceput si suntem incapabili sa observam altceva.


„Ceasurile sexuale“ diferite pot cauza mari probleme intr-un cuplu. Dezastrul se intâmpla atunci când partenerii lasa lucrurile asa, sperând ca o sa se rezolve de la sine: poate nu va fi asa. Si daca se vor invinovati reciproc, atunci situatia nu va fi deloc mai buna. Fiecare partener asteapta ca celalalt sa se acomodeze cu dorintele sale – ceea ce, trebuie sa recunoastem, nu este drept deloc. De multe ori, o schimbare de decor, departe de viata de zi cu zi, este ceea ce le trebuie. Insa nu este tocmai la indemâna oricui sa plece intr-o vacanta de fiecare data când vrea sa-si imbunatateasca viata sexuala.


Ce e de facut?


Alegeti un timp „neutru“ pentru sex – asta insemna ca momentul nu este nici cel favorit lui, dar nici cel mai prost pentru dumneavoastra. Scrieti-va in jurnal sau notati-va in calendar si tratati-o ca pe orice alta intâlnire importanta. Multi nu sunt de acord cu asa ceva, spunând ca dispare spontaneitatea. Dar sa va lasati pe baza spontaneitatii pentru a face sex inseamna, de cele mai multe ori, sa aveti cam mult de asteptat.


Faceti-va acest program timp de patru, sase saptamâni. Dupa acest timp veti observa schimbarile din viata dumneavoastra sexuala si, in acelasi timp, va va incuraja pe amândoi sa vorbiti mai mult despre ce va place (sau nu) si cum sa va imbunatatiti viata sexuala. Asta merge numai daca sunteti amândoi de acord.


Dupa aceasta perioada ar trebui sa fiti amândoi multumiti si veti ajunge deja la o solutie in legatura cu „ceasurile sexuale“. Trebuie evitata situatia in care se tine cont doar de dorintele unuia dintre parteneri.


In unele relatii, unul dintre parteneri simte nevoia sa-l controleze pe celalalt dintr-un anume motiv – care poate avea sau nu legatura cu viata sexuala. Daca simtiti ca dumneavoastra sau partenerul folositi viata sexuala pentru a va masca alte probleme, atunci ar fi bine sa apelati la ajutorul unui consilier care se ocupa cu astfel de probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS