23.1 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCăruţaşii, la muncă în folosul comunităţii

Căruţaşii, la muncă în folosul comunităţii

Posesorii de căruţe care sunt prinşi circulând în Craiova şi sunt sancţionaţi au posibilitatea să lucreze în folosul comunităţii în cazul în care nu pot să-şi plătească amenda

Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, adoptat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 319/2009, modificată în iunie 2011, a scos în afara legii circulaţia căruţelor pe teritoriul oraşului. Hotărârea a intrat în vigoare pe 25 iulie, iar Poliţia Locală a început deja să dea sancţiuni, având ca literă de lege art. 29 din actul normativ menţionat, în care se specifică următoarele: „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 1.500 de lei pentru persoane fizice accesul şi deplasarea în municipiul Craiova cu vehicule cu tracţiune animală, cu animale de povară, de tracţiune sau de călărie, precum şi cu animale izolate sau în turmă“.
Primele amenzi au şi apărut. În intervalul 3 – 5 august, Poliţia Locală a aplicat 14 amenzi în cuantum de 1.000 de lei pentru căruţaşii prinşi pe străzile oraşului. „De când a intrat în vigoare hotărârea consiliului local, pe toţi cei care erau cu căruţe i-am oprit, dar nu i-am sancţionat, ci i-am informat despre amenzile pe care le vor primi dacă mai circulă prin oraş. Ei sunt, în mare, cam aceiaşi. Îi ştim, pentru că vin mereu cu căruţele să caute prin şantiere după tot felul de lucruri. I-am avertizat de atunci, dar efectul a fost zero. Aşa că am trecut la sancţiuni, iar în trei zile am amendat 14 căruţaşi, fiecare cu suma de 1.000 de lei“, a precizat directorul Poliţiei Locale Craiova, Octavian Mateescu.

La mâna instanţei

Cei amendaţi au posibilitatea să plătească jumătate din sumă, dacă o achită în 48 de ore, dar şansele ca ei să facă acest lucru sunt minime, ţinând cont că majoritatea nu au venituri. Pentru cei care nu pot să plătească, autorităţile susţin că au soluţia: instanţa de judecată.
„Dacă nu plătesc, se face o adresă către serviciul de taxe şi impozite pentru a fi executaţi silit. Pentru cei care nu sunt din Craiova, adresele se trimit la primăriile de care aparţin, care va trebui să le comunice în scris acest lucru. Decizia finală o va da instanţa, iar pentru cei care nu au bunuri care să fie executate există varianta să facă muncă în folosul comunităţii“, a explicat Octavian Mateescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII