15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii, paznici la gunoaie

Poliţiştii, paznici la gunoaie

Ca să-i prindă pe cei care aruncă gunoaiele la colţ de stradă, Salubritatea s-a gândit să colaboreze cu Poliţia Locală, trimiţând în anumite zone poliţişti în civil

Conducerea SC Salubritate Craiova SRL, firmă aflată în subordinea municipalităţii, caută soluţii pentru a scăpa de gunoaiele aruncate la colţ de stradă.
„Am identificat în Craiova 30 de «puncte fixe», unde persoane fizice şi juridice depozitează ilegal gunoiul menajer pentru a scăpa de plata pentru ridicarea acestuia. Respectivele locuri nu doar că dau un aspect urât zonei, ci constituie adevărate focare de infecţie. Înainte de Paşte am făcut curăţenie în toate aceste zone, inclusiv pe strada Râului. A fost curat doar câteva zile, după care oamenii au început să arunce din nou gunoaie la colţ de stradă sau pe marginea canalului colector. Ca să nu se mai întâmple aşa ceva, soluţia e una singură: amendarea celor care fac asta“, a declarat Flavius Sirop, director general la SC Salubritate Craiova SRL.

„E grav dacă am ajuns să punem pază la gunoaie“

Ca să fie amendaţi, cei care aruncă gunoaiele trebuie mai întâi să fie prinşi şi identificaţi. Pentru asta, Salubritatea s-a gândit să colaboreze cu Poliţia Locală Craiova.
„Pentru a eradica acest obicei, am cerut ajutorul Poliţiei Locale. Concret, am stabilit împreună cu conducerea acestei instituţii ca poliţişti în uniformă, dar şi în civil să supravegheze aceste zone pentru a-i prinde şi amenda pe cei care aruncă acolo gunoiul. E chiar grav dacă am ajuns să punem pază la gunoaie. Asta spune multe despre cât de «civilizaţi» sunt unii craioveni“, a conchis cu amărăciune directorul general al Salubrităţii.
Potrivit reprezentanţilor Salubrităţii, o parte din gunoaiele aruncate la colţ de stradă provine de la firme care au contracte de ridicare a gunoiului (pentru că sunt obligate să aibă), dar pe cantităţi mici, iar ce depăşeşte cantitatea de gunoi contractată cu Salubritatea este aruncat în altă parte, pentru a nu fi puse să plătească în plus.
O altă sursă de gunoi aruncat la colţul străzii o reprezintă însă persoanele care nu au contracte cu Salubritatea. Şi cele mai multe astfel de cazuri s-ar afla pe străzile Râului şi Bucovăţ. „Noi am încercat în repetate rânduri să încheiem contracte de salubrizare cu cetăţenii din aceste zone, dar întâmpinăm greutăţi, pentru că unii n-au domiciliul acolo, alţii n-au acte pe case, iar alţii n-au acte nici măcar pentru ei“, susţine directorul Sirop.
 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII