21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDespre muzeu, cu spontaneitate

Despre muzeu, cu spontaneitate

Muzeul Judeţean Olt, cu sprijinul CN „Radu Greceanu“, a lansat, la începutul săptămânii, broşura „Tinerii şi muzeul“. Acţiunea marchează Ziua Internaţională a Muzeelor.

Broşura „Tinerii şi muzeul“ a fost lansată luni, la sediul Muzeului Judeţean Olt. Autori au fost elevii de la CN „Radu Greceanu“, care au fost invitaţi de profesorii lor şi de muzeografi să pună pe hârtie gândurile lor despre cuvântul „muzeu“. Unii elevi au scris adevărate disertaţii, alţii idei scurte sau chiar desene, toate fiind adunate în această broşură. Reprezentanţii Muzeului Judeţean spun că au încercat să marcheze Ziua Internaţională a Muzeelor, luând în considerare că tinerii ar trebui să fie avizi de cunoaştere. Cu ocazia acestei zile, intrarea în muzeu a fost gratuită. „În aceste zile, am avut foarte mare priză la tineri, segmentul şcolar fiind foarte bine reprezentat“, a spus Liliana Guţică, muzeograf.

Nouă câştigători

Aurelia Grosu, muzeograf la Muzeul Judeţean şi coordonator al broşurii, spune că acest proiect este o surpriză atât pentru muzeografi, cât şi pentru elevi. „Am demarat acest proiect ca o surpriză şi pentru tineri“, a spus ea.
Copiii au fost aduşi de profesorii lor la muzeu fără să ştie care este scopul vizitei, având la dispoziţie 15 minute pentru a scrie sau a desena pentru broşură. Coordonatorii proiectului au selectat nouă elevi care au fost premiaţi pentru efortul lor, urmând ca în săptămânile următoare să meargă şi într-o excursie prin judeţ. Aceştia vor vizita principalele obiective cultural-turistice din judeţul Olt, fiind însoţiţi de specialişti ai Muzeului Judeţean.
„Această excursie o să vă ajute să cunoaşteţi judeţul din toate punctele de vedere, dar o să vă puteţi şi relaxa“, a spus profesorul Ion Neagu, specialist al muzeului.
Directorul Muzeului Judeţean Olt, Laurenţiu Guţică, şi-a exprimat bucuria că a reuşit să aducă tinerii mai aproape de cultură, fiind dezamăgit de faptul că obiectivele culturale din judeţ nu sunt promovate. „Voi sunteţi cei mai frumoşi şi cei mai buni ambasadori ai judeţului Olt“, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS