18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA început curăţarea albiei râului Jiu

A început curăţarea albiei râului Jiu

Acţiunea de igienizare a râului Jiu, pe tronsonul cuprins între localităţile Vişina şi Polatiştea, din Defileul Jiului, a început miercuri şi se va desfăşura pe parcursul a trei zile. Peste 50 de lucrători au strâns gunoaiele de pe malurile râului şi din apă, deşeurile fiind transportate apoi la groapa ecologică din Târgu Jiu. În prima zi de igienizare au fost prezenţi la locul acţiunii directorul Parcului Naţional „Defileul Jiului“, viceprimarul oraşului Bumbeşti-Jiu şi reprezentanţi ai altor instituţii publice. Costurile acţiunii de ecologizare se ridică la 150.000 de lei.
Şi autorităţile din Hunedoara vor strânge gunoaiele din albia Jiului, pe porţiunea aflată pe raza acestui judeţ. Campania de igienizare a Jiului este organizată de Sistemul de Gospodărire a Apelor şi de Prefectura Gorj, în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Garda de Mediu Gorj, Jandarmeria, Poliţia, Parcul Naţional Defileul Jiului, Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Bumbeşti-Jiu.
Acţiunea a fost iniţiată în urma unei hotărâri adoptate într-o şedinţă de Colegiu Prefectural din toamna anului trecut, care impune un plan de măsuri în care sunt implicate mai multe instituţii publice locale şi judeţene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS