15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGreva foamei din cauza incompetenţei Poliţiei Motru

Greva foamei din cauza incompetenţei Poliţiei Motru

Un bărbat din Motru a făcut plângere împotriva edilului comunei gorjene Cătunele pentru abuz în serviciu. Acum, bărbatul a recurs la greva foamei pentru a i se face dreptate, iar primarul este urmărit penal pentru infracţiunea sesizată de Ion Udrescu.

Un bărbat de 46 de ani, din municipiul Motru, a făcut ieri greva foamei în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Nemulţumirea lui Ion Udrescu este aceea că poliţiştii din Motru nu i-au rezolvat cu profesionalism o plângere: „Şi femeia de serviciu de la poliţie rezolva cu mai mult profesionalism problema mea. Am făcut o plângere împotriva primarului Florin Ţuilă, din comuna Cătunele, şi a trebuit să mă adresez instanţei de judecată pentru ca poliţiştii să înceapă urmărirea penală împotriva lui. Nu mi se face dreptate, am pierdut bani şi mulţi ani căutându-mi dreptatea“, a declarat omul nemulţumit. „O persoană din Motru a făcut greva foamei în faţa IPJ Gorj din cauza faptului că este nemulţumită de mersul unei anchete. A fost primită în audienţă de conducerea inspectoratului. Această persoană a avut mai multe probleme, litigii de muncă, în special. Omul a apelat şi la justiţie ca să-şi rezolve problema, iar oamenii legii din Motru au demarat o anchetă la începutul acestei luni“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Primarul din Cătunele, urmărit penal

Din spusele lui Ion Udrescu reiese faptul că în 2003 a primit o repartiţie de la Agenţia pentru Ocupare Forţei de Muncă Gorj pentru postul de muncitor necalificat la Primăria Cătunele. După nici trei luni de la angajare, cu toate că de la AJOFM Gorj îl asiguraseră că va avea de lucru un an întreg, Ion Udrescu a fost concediat, fără să i se spună motivele. „Domnul primar Florin Ţuilă, în mod abuziv, mi-a întrerupt activitatea, trimiţându-mă acasă şi lăsându-mă, pe timp de iarnă, fără protecţie socială la familie. A fost extraordinar de greu, aveam un copil mic şi nu aveam bani. Am sesizat Poliţia Motru, dar nu au făcut nimic. Nu am putut să beneficiez de concediul de paternitate şi nici de banii pentru creşterea copilului“, a povestit Ion Udrescu.
În prezent, Florin Ţuilă, edilul comunei Cătunele, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, alături de secretara primăriei şi de contabilă. Ancheta demarată de poliţiştii din Motru nu a fost încă definitivată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU