19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a deschis Orăşelul copiilor

S-a deschis Orăşelul copiilor

Primăria Craiova încearcă să îmbrace inima oraşului în straie de Crăciun, punând în scenă spectacole, focuri de artificii şi orăşele pentru copii.

Primul şi cel mai mare dintre orăşelele copiilor din Craiova a fost inaugurat ieri, pe platoul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, cel de-al doilea urmând să-şi primească primii vizitatori astăzi, pe esplanada din cartierul Craioviţa Nouă. Primarului Craiovei, Antonie Solomon, îi place să creadă că orăşelul din centru este mult diferit faţă de micile construcţii de sezon din anii trecuţi. „Este deosebit în acest an, cu multe oferte pentru prichindei“, a spus primarul. Spectacolul extraordinar de Crăciun a fost susţinut ieri-seară, de la ora 19.00, în Sala „Amza Pellea“ a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. „Lin şi iarăşi lin şi dalbe flori“, cum l-au numit organizatorii, a fost un spectacol al colindelor, interpretate de Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru, Nicu Alifantis, Maria Gheorghiu, Marius Baţu, Mihai Neniţă şi de actorul Ştefan Iordache. Pe 22 şi 23 decembrie, Piaţa „Mihai Viteazul“ va fi ocupată între orele 14.00 şi 20.00 de colindători, de lasere şi de artificii, iar timp de trei zile, între 22 şi 24 decembrie, de la 18.00 la 21.00, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, Naşterea Domnului va fi pusă în scenă de studenţii Asociaţiei Amicus. Primarul Antonie Solomon promite că se va afla printre craioveni în noaptea de Revelion, în faţa sediului primăriei, unde sunt aşteptaţi Haiducii şi Talisman, dar şi Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“.

Pelerinajul Revoluţiei

Craiovenii sunt invitaţi să comemoreze Revoluţia din Decembrie 1989 printr-un pelerinaj la locurile în care au căzut eroii Craiovei. Alaiul ar urma să plece sâmbătă, 22 decembrie, din faţa sediului primăriei, de la ora 8.00, pentru ca la 11.00, tot în faţa primăriei, pelerinii să poată asista la ceremonialul militar-religios organizat în cinstea Revoluţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII