22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSămânţă de scandal pentru un acoperiş

Sămânţă de scandal pentru un acoperiş

Ridicarea acoperişului unui imobil din Bănie a declanşat un adevărat război între locatari. În timp ce vecinul care a coordonat lucrarea îi ameninţă pe unii locatari că îi va acţiona în judecată, acuzaţii nu vor în ruptul capului să achite cota parte, fără să le fie prezentate facturi doveditoare.

 

 

După mai bine de doi ani, de când a fost finalizat, acoperişul unui bloc din cartierul Craioviţa Nouă bagă în continuare zâzanie între locatari. O parte dintre proprietarii apartamentelor acuză actuala şefă de scară că ar fi cheltuit aiurea banii pentru reparaţii. Din această cauză, Marcel Nicolae, unul dintre acuzatori, a declarat că refuză, alături de alţi vecini, să achite cota parte ce îi este pusă în cârcă. „Nu ne-a pus la dispoziţie nici o factură. În plus, nu ştim dacă există termen de garanţie la lucrare şi nici ce firmă a executat acoperişul. Ar fi trebuit să fie licitată lucrarea, dar nu s-a întâmplat asta. În ceea ce priveşte autorizaţia de construire, aceasta a fost obţinută abia în 2007, deşi lucrarea a fost terminată în urmă cu doi ani“, a declarat Marcel Nicolae.

Cu toate acestea, în luna iulie, locatarii care au refuzat plata au primit o notificare din partea şefei de scară să plătească suma de 800 de lei. În opinia acesteia, 430 de lei reprezintă contravaloarea lucrărilor efective şi a manoperei, restul fiind cheltuiţi cu obţinerea avizelor de la Primăria Craiova. În cazul în care nu se vor conforma, locatarii rău-platnici sunt ameninţaţi că vor fi acţionaţi în judecată. De unde sunt scoase aceste sume locatarii habar n-au, din acest motiv luând şi decizia să nu achite nici un ban până când nu le vor fi puse la dispoziţie toate facturile prin care să fie dovedită cheltuirea sumelor respective.

Instanţa de judecată va decide cine are dreptate

„Noi credem că nu există nici un fel de acte, altfel le-ar fi arătat. Nu am plătit cât ne-a spus pentru că nu ştim în realitate la cât a ajuns construcţia acoperişului. Dacă ne arată facturile şi demonstrează că sumele sunt reale, le vom plăti“, a declarat Samuel Tunaru, alt locatar. Marcel Nicolae a adăugat că o parte dintre vecinii săi sunt supăraţi pentru că lucrarea nu a fost făcută ca la carte încă de la început. „Puteam să fim consultaţi cu toţii şi să luăm deciziile în comun. Atunci totul ar fi fost OK şi nu ne-am fi certat, dar aşa, dacă şefa de scară face după cum o taie capul, să suporte ea cheltuielile“, a concluzionat Nicolae.

Marian Giubelan, şeful Serviciului Coordonare Asociaţii de Proprietari din Primăria Craiova, a menţionat că solicitarea locatarilor de a vedea facturile este îndreptăţită. „Ar fi corect din partea celui care s-a ocupat de coordonarea lucrărilor să le arate toate documentele justificative, pentru a şti fiecare cât plăteşte. E normal ca restul locatarilor să nu vrea să dea cota lor parte dacă nu ştiu cât a costat construcţia“, a menţionat Giubelan.

Şefa de scară, Mariana Panaite, nu a putut fi contactată pentru a-şi exprima punctul de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII