16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞcoală şi bibliotecă moderne la Grădinile

Şcoală şi bibliotecă moderne la Grădinile


Modernizarea Şcolii din Grădinile va fi gata în curând, iar înfiinţarea bibliotecii este o premieră în comună.

Până la 1 septembrie, Şcoala generală cu clasele I-VIII „Neda Marinescu“ din localitatea Grădinile va fi complet modernizată. Cel puţin aşa susţine primarul comunei, Tudor Marin. Investiţia se ridică la suma de 530.000 de lei. „Am reuşit să facem rost de banii necesari pentru acest proiect în timp foarte scurt. Am făcut demersuri pentru obţinerea lor la consiliul judeţean, anul trecut în iunie, iar răspunsul a fost favorabil. În lunile octombrie-noiembrie, anul trecut, ne-au fost alocate fondurile necesare pentru a demara acest proiect“, a spus primarul.

Şcoala a fost supusă unor reparaţii multiple la sfârşitul lui 2006. Proiectul a fost structurat pe mai multe etape. Imobilul a fost supus reparaţiei în luna octombrie.

La şcoală au fost montate deja ferestre din tâmplărie PVC, cu geam termopan şi a fost schimbat acoperişul. De asemenea, s-a refăcut instalaţia electrică. În prezent, la şcoala în care învaţă aproximativ 250 de copii se lucrează la reparaţiile interioare şi exterioare ale clădirii. „În această perioadă se efectuează mai multe lucrări atât în interiorul clădirii, cât şi în exteriorul ei. Se repară zidurile şi se finisează. Se montează gresie, faianţă, grupurile sanitare sunt şi ele modernizate şi se efectuează racordarea la apă curentă“, a mai spus edilul.

Până la începerea noului an şcolar se va monta şi o centrală termică, iar o sală de curs va fi amenajată ca sală de informatică, pentru că, în cadrul acestui proiect, au fost achiziţionate 20 de calculatoare. Deocamdată, acestea şi alte piese de mobilier au fost depozitate într-o altă clădire din curtea şcolii, urmând ca după terminarea lucrărilor să fie amplasate într-o sală specială. „Sunt mândru de îmbunătăţirile care au fost aduse şcolii pe care o conduc. Din punct de vedere al dotărilor stăm foarte bine. Sper ca micuţii să fie bucuroşi că învaţă într-o şcoală modernă“, a spus directorul şcolii, Ion Baidac.

 

Conac transformat în bibliotecă

 

Alt proiect deosebit a fost înfiinţarea unei biblioteci în comună. Ea este amplasată într-un vechi conac boieresc, care a fost renovat de curând.

Aproximativ 5.000 de lei a costat bugetul primăriei renovarea clădirii în care funcţionează biblioteca. Aceasta a fost dată în folosinţă anul acesta, în luna mai. „Este prima bibliotecă din comună. Realizarea ei a fost posibilă datorită Bibliotecii «Ion Minulescu» din Slatina, care ne-a donat o mare parte din cărţile existente aici. Şi noi am contribuit cu surse proprii (3.000 de lei) pentru achiziţionarea unor cărţi“, a spus Tudor Marin.

Acum, elevii din Grădinile au motive de bucurie. La începerea noului an şcolar copiii vor găsi o şcoală ultramodernă, cu dotări deosebite şi o bibliotecă în care pot lectura în voie cărţile preferate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII