16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDispar băncile din Târgu Jiu

Dispar băncile din Târgu Jiu

Temperaturile ridicate din ultimele săptămâni i-au forţat pe unii dintre locatarii străzii din centrul municipiului Târgu Jiu să mute băncile la locuri umbroase. Problema apare în momentul în care aceştia uită să le readucă la locul iniţial. În fiecare dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Târgu Jiu recuperează băncile de prin ganguri sau de sub copaci.
Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Ioan Roman Bărbuţi, a afirmat că nu este un lucru rău faptul că băncile sunt mutate, ci că ele nu mai sunt readuse la locurile din care au fost luate. „În fiecare seară sunt mutate bănci în diferite locuri. Tinerii sunt probabil cei care mută băncile şi uită să le mai pună înapoi. Canicula este de vină în cele mai multe cazuri. Oamenii caută umbra şi, din păcate, nu toate băncile sunt aşezate la umbră“, a afirmat Bărbuţi. Viceprimarul a mai spus că în această vară au fost trimişi angajaţii de la Serviciul de Salubritate să mute băncile la umbră când afară erau temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Cetăţenii au fost încântaţi de gestul edililor.

Băncile, fixate în beton

Şeful Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Ionuţ Jilăveanu, a afirmat că periodic sunt ridicate bănci de către primărie pentru a fi reparate. „Au fost puse 68 de bănci în centrul municipiului pentru ca oamenii să stea pe ele. De curând, au mai fost aduse alte 20. Ne-am învăţat cu mutatul lor şi nu ne supără acest fapt, pentru că ele sunt puse pentru a fi folosite. Şi în cartierele din apropiere ar putea fi puse bănci dacă asociaţiile de proprietari ar solicita acest lucru primăriei“, a adăugat Jilăveanu. Acesta a mai spus că, până în prezent, din cele 206 asociaţii de proprietari, doar 102 au solicitat dotarea cartierelor cu bănci. Până acum au fost duse în cartiere 280 de bănci, iar în perioada următoare alte 120 vor ajunge unde au fost solicitate. „De data aceasta vor fi bănci fixate în ciment, ca să nu existe riscul să dispară, aşa cum s-a întâmplat cu mai mult timp în urmă într-un cartier din Târgu Jiu. O problemă cu care ne confruntăm este distrugerea băncilor. Multe dintre ele au fost vandalizate şi suntem puşi în situaţia de a le repara integral“, a declarat Ionuţ Jilăveanu. Acesta a precizat că există sancţiuni pentru cei care distrug mobilierul urban, însă până în prezent nu a fost aplicată nici o astfel de sancţiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS