18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBani pentru infrastructura

Bani pentru infrastructura

Consiliul Judetean Hunedoara si-a marit bugetul cu 600 de miliarde de lei.


Consiliul Judetean Hunedoara si-a majorat bugetul, printr-o emisiune de obligatiuni, cu 600 de miliarde de lei vechi, banii urmând sa fie folositi la realizarea unor obiective de investitii de interes comunitar. Consilierul judetean Costel Avram declara ca in maximum doua saptamâni vor demara lucrarile, majoritatea in infrastructura, iar Vaii Jiului i-au fost atribuite aproximativ 50 de miliarde de lei. „La nivelul judetului sunt 32 de obiective de investitii care vor beneficia de finantare din acesti bani. Suma totala este de 600 de miliarde de lei vechi si Valea Jiului va beneficia de investitii la cele trei drumuri de interes turistic“, a declarat Costel Avram.


In Valea Jiului au fost deja alocate aproximativ 50 de miliarde de lei vechi pentru lucrarile de modernizare a DJ 664 Vulcan – Pasul Vâlcan, reabilitarea DJ 664 A Lupeni – Straja si DJ 709 F Petrosani – Cabana Rusu. Toate aceste investitii au ca scop crearea infrastructurii pentru dezvoltarea turismului in Valea Jiului.


In acest sens, Consiliul Judetean Hunedoara are in studiu si un proiect prin care se incearca construirea unei telecabine, care sa porneasca din centrul municipiului Petrosani si pâna in Statiunea turistica Parâng. „Intreaga investitie se ridica la circa cinci milioane de euro, iar in acest moment se cauta o sursa de finantare acceptabila“, a spus Costel Avram, membru al Agentiei de Dezvoltare Economica a judetului Hunedoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS