14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPericol de prabusire pe strazile Craiovei

Pericol de prabusire pe strazile Craiovei

Sistemul de canalizare invechit al municipiului Craiova a cedat in multe zone, din cauza cantitatilor mari de apa acumulate in sol in ultimul timp.


Din cauza precipitatiilor cazute in ultimele zile, dar si a topirii rapide a zapezii, municipiul Craiova se confrunta cu mari probleme la sistemul de canalizare, insa sunt afectate si zonele unde acesta lipseste. Pe multe strazi carosabilul a inceput sa se lase si chiar sa se prabuseasca, trotuarele cedeaza, caminele de racord s-au darâmat, iar racordurile canalizarilor s-au spart. „Problemele aparute la reteaua de canalizare se datoreaza cantitatilor mari de apa acumulate in sol. Ingrijorator este faptul ca avem probleme si in zonele din oras in care stabilitatea solului este mare“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Primaria Craiova impreuna cu Regia de Apa Craiova, Distrigaz, Electrica si Romtelecom au intervenit ieri pe mai multe strazi pentru remedierea situatiei. Pe strada Caracal, ieri se lucra de zor pentru descoperirea conductei de canalizare ale carei scurgeri au dus la prabusirea strazii. „Pe Caracal, in dreptul numerelor 22 si 24, se presupune ca este vorba de o spalare a solului datorata canalizarii aflate la circa sapte metri adâncime. Impreuna cu politia rutiera am dispus devierea circulatiei pâna când vor fi terminate lucrarile. Dupa estimarile noastre, astazi (ieri – n.r.), pâna la ora 16.00, vom ridica masura de deviere a circulatiei“, a mai spus Nedelescu.


Probleme, probleme…


Asfaltul a cedat pe strada Ana Ipatescu, insa reparatiile au fost incheiate marti, iar pe strazile Mircea Voda, Caracal, bulevardul Nicolae Titulescu, dar si in zona Garii se lucreaza pentru remedierea situatiei, conform unui comunicat emis de Regia de Apa Craiova. De asemenea, strazile lipsite de canalizare – Brestei, Fermierului, Romanitelor, Fundatura Bâlteni, Fundatura Homer, Barbatesti, Borsec si Tismana – au fost afectate de inundatii, iar Regia de Apa Craiova a intervenit cu sase vidanje si sase motopompe pentru scoaterea api din curti si de pe drum. Probleme au aparut si pe strazile Nicolae Balcescu, Mitropolit Criveanu si Craiovita Veche, unde se executau ieri lucrari de reparare a conductelor sparte de sub carosabil.


Autoritatile spera ca vremea sa se indrepte ca sa nu mai fie afectate si alte strazi, iar efectuarea lucrarilor de reparatii in zonele afectate sa nu fie ingreunate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS