18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateÎnceperea vieţii sexuale şi genele

Începerea vieţii sexuale şi genele

Copiii care cresc fără tată fac sex mai devreme. Este un adevăr pe care specialiştii în genetică sunt aproape să-l elucideze, după cum se arată într-un studiu citat de publicaţia americană The Independent. Geneticienii americani au ajuns la această concluzie testând influenţele genetice şi factorii de mediu (educaţia, sărăcia, religia) în cazul a o mie de adolescenţi cu vârsta minimă de 14 ani, unii dintre ei înrudiţi.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că subiecţii care aveau mai multe gene în comun aveau şi o vârstă apropiată la care şi-au început viaţa sexuală, indiferent dacă fuseseră crescuţi de ambii părinţi sau doar de mamă. Cu alte cuvinte, asocierea între absenţa tatălui şi sexualitatea copiilor este cel mai bine explicată de influenţele genetice. „Există contribuţii genetice în comportamentul părinţilor care cresc posibilitatea ca acel copil să-şi înceapă mai devreme viaţa sexuală. Printre acestea se numără impulsivitatea, abuzul de alcool sau droguri, dorinţa de senzaţii tari sau cheful de ceartă. Ele se transferă de la părinţi la copii, rezultând corelaţii între gene pasive şi mediul de dezvoltare a micuţului“, a spus prof. Jane Mendle, coordonatorul studiului.
Înainte de acest studiu se credea că începerea mai devreme a vieţii sexuale se explica prin factori sociali – stresul din copilărie cauzat de lipsa tatălui accelerează dezvoltarea fizică a copilului – sau că ieşirea părinţilor la întâlniri ar putea să îi molipsească şi pe copii. În plus, se credea că un părinte singur reuşeşte mai greu să supravegheze preocupările copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII